Cursusdata

Docenten

Robert Verweij
Chef-kok & vinoloog

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Maar soms verandert je situatie opeens waardoor het niet meer mogelijk is. Dat begrijpen we.

Alle spelregels omtrent annuleren vind je hier. Je mag ons ook mailen of whatsappen.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

Sous-vide is Frans voor “onder vacuüm” en betekent in de praktijk “garen in vacuüm”. Sous-vide is het proces waarbij vacuüm verpakt voedsel in warm water (of stoom) op relatief lage en zeer  constante temperatuur word verwarmd. Sous-vide koken werkt perfect voor vlees, vis, groente, vruchten en desserts.

Sousvide koken zorgt voor constante en perfecte resultaten. De ideale smaak en textuur verkrijg je met geen andere methode. Sappen en aromas blijven bewaard, ze verdampen niet zoals bij koken of bakken. Het gerecht word gelijkmatig gaar en is altijd goed.

Met sousvide koken heb je geen stress: je bereid je gerechten voor en hoeven niet direct te worden geserveerd. Sousvide koken word steeds betaalbaarder: sousvide waterovens en watercirculators/circulatie regelaars kosten tegenwoordig al minder dan 200 euro.

Sousvide koken is met recht de beste culinaire uitvinding van de laatste 20 jaar.

Je wilt graag meedoen met de kookcursus of wijncursus waarvoor je ingeschreven staat. Er is echter een (zeer kleine) kans dat door Corona / Covid 19 jouw situatie verandert of die van heel Nederland.  Daar zijn we op voorbereid.

Alle spelregels omtrent Corona / Covid 19 vind je hier.

Je mag je vragen ook altijd mailen of whatsappen.

Wanneer jij wilt

Wanneer jij wilt

Bij jou thuis

€ 87 tijdelijk

Samenvatting
• Voor startende sous vide gebruikers die de basis willen leren.
• Voor ervaren hobbykoks & professionals die zéér veel kennis willen opdoen.
• Géén vaste tijden of dagen.
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• Een jaar lang zo vaak kijken als je wilt, waar je maar wilt.
• De cursus is theoretisch en praktijkgericht: je kùnt het ook echt goed!

Sneak Preview
De eerste kookcursus staat online op www.CookingAcademy.nl en we willen jou uitnodigen om hem te volgen. De online kookcursus “sousvide koken” zal zo’n € 125,00 gaan kosten. Alleen via TeesT krijgen jullie echter de Sneak Preview! De cursus is reeds compleet, maar omdat CookingAcademy nog niet officieel geopend is krijgen jullie de cursus tijdelijk voor maar 87 euro! 44 kooklessen met bijna 4 uur video, een jaar lang!

De kookcursus gaat over biefstuk, pekelen, stoofvlees, groenten, bindweefsel, vis, eieren, thermometers, desserts, vacumeren, gevogelte, ijs maken, lamsvlees, fermenteren, tijd, temperatuur, eendenborst en het afmaken van je sousvide gerechten.

Je leert bij ons het garingsproces begrijpen en beheersen, waardoor je beter, gezonder en gevariëerder sous vide gaat koken. Je gaat bij de online kookcursus geen receptenfilmpjes bekijken, maar we onderwijzen je met professionele video’s in de techniek en wetenschap achter het sousvide koken. Dit doen we door serieuze theorie en praktijk-demonstraties.

Wat gaan we behandelen?
• Sousvide recepten: tijd, temperatuur, gewichten en omvang.
• Hardware: sous vide kook apparaten en vacumeermachines voor thuis en in de horeca.
• Meer halen uit je apparatuur en tijd en betere gerechten maken.
• Pasteuriseren, vis, vlees, eieren, gevogelte, groenten en desserts.

De complete lijst met modules & video’s

Sousvide Basics
Theorie: Sousvide koken introductie 8:50
Theorie document: Basis
Theorie: Sousvide hygiëne 8:49
Theorie: Vacumeren 11:40
Theorie: Sousvide ingrediënten in de zak 12:06
Theorie document: Ingrediënten
Theorie: Tijd & temperatuur 10:47
Theorie: Sousvide regenereren & afmaken 6:35
Theorie document: Recepten
Praktijk: Compacteren 0:50
Praktijk: Impregneren vacumeermachine 01:18
Theorie: 6 meest gestelde vragen over sousvide 19:07

Sousvide hardware
Theorie document: Hardware
Theorie: Vacumeer apparaten 9:26
Theorie: Sousvide apparaten 10:15
Praktijk: Sousvide thermometer 00:31

Groenten
Theorie: Sousvide groenten 13:01
Praktijk: Groenten vacumeren 00:57
Praktijk: Groenten sousvide bereiden 00:21
Theorie document: Groenten fermenteren
Praktijk: Groenten fermenteren tot kimchi 00:43
Praktijk: Groenten fermenteren wortels 01:07

Vis
Theorie: Sousvide vis
Praktijk: Vis voorpekelen 01:04
Praktijk: Vis vacumeren 01:03
Praktijk: Vis sousvide bereiden 11:47
Praktijk: Vis op diverse temperaturen 00:58

Gevogelte
Theorie: Gevogelte sousvide 21:06
Praktijk: Gevogelte filet vacumeren 00:53
Praktijk: Gevogelte filet sousvide 00:18
Theorie: Sousvide eieren 06:44
Praktijk: Sousvide eieren 00:37

Vlees
Theorie: Sousvide rood vlees 15:56
Praktijk: rood vlees vacumeren 00:44
Praktijk: rood vlees sousvide 00:18
Praktijk: Rood vlees cuissons 01:14
Praktijk: Vlees pekelen met kleurzout 01:04
Theorie: Sousvide stoofvlees 18:18
Praktijk: Spareribs sousvide 00:22
Theorie: Sousvide (oppervlakte) pasteurisatie 09:48

Desserts
Theorie: Sousvide desserts 1 13:18
Theorie: Sousvide desserts 2 10:30
Praktijk: Yoghurt maken 00:55
Praktijk: Roomijs maken 01:48

Doelgroep
Deze kookcursus is geschreven voor professionele koks, chefkoks, hobbykoks, thuiskoks en foodies. We beginnen bij de basis maar gaan ook flink de diepte in.

Wat krijg je en wat kost het?
• 44 lessen sousvide kooklessen, een jaar lang
• Bijna 4 uur video met chefkok Robert Verweij
• Een jaar lang toegang tot de community met mede-cursisten
€ 84 exclusief btw
€ 87 inclusief btw

Tip: je krijgt de inloggegevens wanneer de factuur voldaan is, dus met iDeal ben je het snelst aan de slag!

Let op: dit is een tijdelijke prijs zolang CookingAcademy nog niet officieel geopend is. Daarna zal de cursus n.a.w. €125,00 gaan kosten.

Waarom ga je de online kookworkshop sousvide koken volgen?
• Het is gegarandeerd de snelste manier om heel veel te leren over sousvide koken.
• Géén vaste tijden waarop je moet inloggen, maar zelf kiezen wat voor jou werkt.
• Je groeit door in je hobby en vergroot je culinaire repertoire.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Dit is de enige online cursus sous vide koken van Nederland.
• Je leert betaalbare ingrediënten om te zetten in smaakvolle gerechten.
• Kijken waar je maar wilt, zo vaak je maar wilt.

Scroll naar top