Cursusdata
31 aug, 14 sept & 12 okt 2024
Gaat door, laatste plekken!
Was vol, 1 plekje vrijgekomen!
9 november 2024 – Ochtend editie
Uitverkocht!
9 november 2024 – Middag editie
Uitverkocht!
23 november 2024 – Ochtend editie
Uitverkocht!
23 november 2024 – Middag editie
Uitverkocht!
Gaat door, laatste plekken!
Wanneer jij wilt
Wanneer jij wilt
Bij jou thuis
Introductie korting!
Cursusdata
Samenvatting
• Voor startende sous vide gebruikers die de basis willen leren.
• Voor hobbykoks & professionals die veel kennis willen opdoen.
• Géén vaste tijden of dagen, kijken wanneer jij wilt.
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren.
• De cursus is theoretisch en praktijkgericht: je kùnt het ook echt goed!
De online cursus over sous vide koken
Deze kookcursus gaat over biefstuk, pekelen, stoofvlees, groenten, bindweefsel, vis, eieren, thermometers, desserts, vacumeren, gevogelte, ijs maken, lamsvlees, fermenteren, tijd, temperatuur, eendenborst en het afmaken van je sous vide gerechten.
Je leert bij ons het garingsproces begrijpen en beheersen, waardoor je beter, gezonder en gevariëerder sous vide gaat koken. Je gaat bij de online kookcursus geen receptenfilmpjes bekijken, maar we onderwijzen je met professionele video’s in de techniek en wetenschap achter het sousvide koken. Dit doen we door serieuze theorie en praktijk-demonstraties.
Wat gaan we behandelen?
• Sousvide recepten: tijd, temperatuur, gewichten en omvang.
• Hardware: sous vide kook apparaten en vacumeermachines voor thuis en in de horeca.
• Meer halen uit je apparatuur en tijd en betere gerechten maken.
• Pasteuriseren, vis, vlees, eieren, gevogelte, groenten en desserts.
De complete lijst met modules & video’s
Sousvide Basics
Theorie: Sousvide koken introductie 8:50
Theorie document: Basis
Theorie: Sousvide hygiëne 8:49
Theorie: Vacumeren 11:40
Theorie: Sousvide ingrediënten in de zak 12:06
Theorie document: Ingrediënten
Theorie: Tijd & temperatuur 10:47
Theorie: Sousvide regenereren & afmaken 6:35
Theorie document: Recepten
Praktijk: Compacteren 0:50
Praktijk: Impregneren vacumeermachine 01:18
Theorie: 6 meest gestelde vragen over sousvide 19:07
Sousvide hardware
Theorie document: Hardware
Theorie: Vacumeer apparaten 9:26
Theorie: Sousvide apparaten 10:15
Praktijk: Sousvide thermometer 00:31
Groenten
Theorie: Sousvide groenten 13:01
Praktijk: Groenten vacumeren 00:57
Praktijk: Groenten sousvide bereiden 00:21
Theorie document: Groenten fermenteren
Praktijk: Groenten fermenteren tot kimchi 00:43
Praktijk: Groenten fermenteren wortels 01:07
Vis
Theorie: Sousvide vis
Praktijk: Vis voorpekelen 01:04
Praktijk: Vis vacumeren 01:03
Praktijk: Vis sousvide bereiden 11:47
Praktijk: Vis op diverse temperaturen 00:58
Gevogelte
Theorie: Gevogelte sousvide 21:06
Praktijk: Gevogelte filet vacumeren 00:53
Praktijk: Gevogelte filet sousvide 00:18
Theorie: Sousvide eieren 06:44
Praktijk: Sousvide eieren 00:37
Vlees
Theorie: Sousvide rood vlees 15:56
Praktijk: rood vlees vacumeren 00:44
Praktijk: rood vlees sousvide 00:18
Praktijk: Rood vlees cuissons 01:14
Praktijk: Vlees pekelen met kleurzout 01:04
Theorie: Sousvide stoofvlees 18:18
Praktijk: Spareribs sousvide 00:22
Theorie: Sousvide (oppervlakte) pasteurisatie 09:48
Desserts
Theorie: Sousvide desserts 1 13:18
Theorie: Sousvide desserts 2 10:30
Praktijk: Yoghurt maken 00:55
Praktijk: Roomijs maken 01:48
Doelgroep
Deze kookcursus is geschreven voor professionele koks, chefkoks, hobbykoks, thuiskoks en foodies. We beginnen bij de basis maar gaan ook flink de diepte in.
Wat krijg je en wat kost het?
• 44 lessen sousvide kooklessen, een jaar lang
• Bijna 4 uur video met chefkok Robert Verweij
• Een jaar lang toegang tot de community met mede-cursisten
Waarom ga je de online kookworkshop sousvide koken volgen?
• Het is gegarandeerd de snelste manier om heel veel te leren over sousvide koken.
• Géén vaste tijden waarop je moet inloggen, maar zelf kiezen wat voor jou werkt.
• Je groeit door in je hobby en vergroot je culinaire repertoire.
• We beginnen bij de basis, iedereen kan dus meedoen.
• Dit is de enige online cursus sous vide koken van Nederland.
• Je leert betaalbare ingrediënten om te zetten in smaakvolle gerechten.
• Kijken waar je maar wilt, zo vaak je maar wil