Joost Leopold is één van de weinige koffie experts van Nederland. In 2010 richtte hij de Koffieschool in Utrecht op om koffietrainingen te geven. Dit om Nederlandse koffie-bereiders meer bewust te maken van hetgeen zij kunnen doen om het beste uit hun koffiebonen te halen.
Op de Koffieschool certificeert Joost Leopold jaarlijks meer dan 450 (semi-) professionele studenten per jaar. Daarbij helpt hij rond de 1000 cursisten ook thuis heel goede slow coffee, espresso en cappuccino te zetten.
Naast het geven van trainingen is Joost koffieconsulent, jurylid en columnist van de Misset Horeca, een Nederlands HoReCa Magazine. In 2015 publiceerde hij het boek “Water, Koffiebonen en Melk”, met 51 tips voor de koffieliefhebber.
In 2018 is Joost Leopold onderdeel geworden van een Europese commissie die de nieuwe brouwmodule voor de SCA ontwerpt. Met 10 commissieleden uit heel Europa is Joost het enige Nederlandse lid.
Samen met TeesT verzorgt Joost Leopold de koffiecursus.