Vlees cursus agenda
27 september 2024
Lunch editie 10:00
Gaat door, laatste plekje!
27 september 2024
Diner editie 14:30
Gaat door, laatste plekken!
28 september 2024
Lunch editie 10:00
Uitverkocht!
28 september 2024
Diner editie 14:30
Uitverkocht!
3 & 17 oktober 2024 te Utrecht
Uitverkocht!
Gaat door, laatste plekken!
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
Ben jij een enthousiaste vlees-liefhebber en ben je gek op lekker tafelen met je familie en vrienden? Eet je liever wat minder vlees, maar wel echt mooi vlees? Of ben je een vlees-professional en wil je veel meer leren over vlees in korte tijd? Je bent niet de enige, er is veel aandacht voor goed vlees. Aandacht voor stoere en onbekende vleesdelen. Hoe je dat vlees verwerkt, bewaard en waar welke vleesdelen zitten bij rund, lam en varken.
Inhoud
Slager Erik Waagmeester
De bekende Amsterdamse slager Erik Waagmeester volgde de slagersvakschool, waarna een ‘werkplek’ bij Slagerij De Wit in Amsterdam volgde. Hier werd Erik verliefd op het slagersvak en na 18 jaar nam hij Slagerij De Wit over. Erik weet precies waar zijn vlees vandaan komt en kan daardoor kwaliteit garanderen. Hij gaat op bezoek bij de boer waar hij bijvoorbeeld zelf de koeien uitkiest, deze komen uitsluitend uit Noord-Holland. De dieren verwerkt hij dan ook van kop tot staart. Graag deelt deze vakman z’n enorme kennis met jou.
Chefkok Robert Verweij van TeesT
Chefkok Robert groeide op op een boerderij, maar belandde toch in het prachtige koksvak. Hij verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij, volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij als kok op sterrenniveau en als TV-kok bij RTL4.
Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen van wat je doet en wat er gebeurt. Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij precies waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.
De cursus over vlees
Samen hebben Erik en Robert een speciale vleescursus van 2 dagen ontworpen voor enthousiaste vleesliefhebbers. Hobbykoks en vlees-professionals die al wel graag met vlees bezig zijn, maar echt stappen willen maken qua vleeskennis. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bereiden van goed vlees. Voor mensen die hun vrienden en familie willen verwennen met echt mooie gerechten.
Deze cursus hebben ze de afgelopen jaren al vaak gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie en demonstraties, maar je gaat ook zelf aan de slag. Erik laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf vlees schoonmaakt en opdeelt in verschillende vleesdelen.
Waarom ga je de vleescursus volgen?
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees in een korte tijd
• Erik Waagmeester is één van de beste slagers van Nederland
• Je groeit door in je hobby of vak
• Thuis, in de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop “de perfecte biefstuk” gratis
• De leslocatie is te Utrecht, vlakbij de snelweg
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Al honderden tevreden cursisten gingen je voor
• Niet goed? Geld terug!
Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!
Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.
Hulde Robert!
Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
DUIZENDEN CURSISTEN GINGEN JE VOOR
Wat kun en ken je na deze vleescursus?
√ Warenkennis & kwaliteitskenmerken
√ Vleesrassen, voeding & verwerking
√ Demo’s varken/rund/lam uitbenen
√ Alle tips & tricks van de vlees-autoriteit van Nederland
√ Garing & basis bereiding van vlees
√ Technische delen verwerken
√ Zelf aan de slag met vlees snijden en ontvliezen
Praktische informatie
Wat kost de vlees kennis cursus?
• 2 dagen vleescursus van een bekende topslager
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
• De online biefstuk workshop van 15 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• 2 x nogal carnivore lunch (ribeye, steak tartare, buikspek, etc.)
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Grote stukken vlees voor thuis, winkelwaarde circa 75 euro
• De reader over vlees en vlees bereiden
• Het getuigschrift voor…
€ 370
Hoe laat?
• Van 9:00 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 15:30
Meenemen
• Je favoriete schort
• Notitieblok met je vragen over vlees
Waar is de cursus?
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Bekijk op Google Maps
Gratis parkeren
Langs de Manitobadreef zijn zeer veel gratis plekken (20 meter lopen).
Parkeren op het terrein van Kraan Vlees is niet mogelijk ivm laden en lossen.
Samenvatting
• 2 dagen cursus over vlees van 09:30 tot 15:30
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren
• Je krijgt les van een ervaren slager en een chefkok
• Na de cursus kun je beter en origineler vlees bereiden
• Voor ambitieuze hobbykoks en foodsecor
• Cursuslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
MEEDOEN = INVESTEREN IN JEZELF