Zelf roomboter maken

Video: zelf roomboter maken met recept

Wil je zelf roomboter maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit roomboter-recept!

Ingrediënten voor roomboter
500 gram slagroom
30 gram karnemelk (6% van de room)

Meng de slagroom en melk.
Laat afgedekt 24 tot 36 uur verzuren op kamertemperatuur.
Mix de aangezuurde slagroom in de mixer tot deze schift.
Was de roomboter helemaal schoon in een bak stromend ijskoud water.
Kneed er eventueel nog wat grof zeezout, knoflook of verse kruiden doorheen.

Meer fermentatie-recepten met video
Yoghurt
Tempeh
Miso

• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de tweedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!

 

CULINAIRE TOP DOCENTEN

Onze culinaire docenten zijn stuk voor stuk toppers op hun vakgebied. Vakidioten met bergen kennis en een aanstekelijk enthousiasme van wie je echt beter gaat leren koken. We zijn trots op ons culinaire team want ons team is de basis van ons succes. Samen hebben we duizenden (hobby)koks beter leren koken. Uiteraard delen we zoveel mogelijk recepten, kooktechnieken & video met jou!
TOP DOCENTEN
Scroll naar top