Zelf roomboter maken

Video: zelf roomboter maken met recept

Wil je zelf roomboter maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit roomboter-recept!

Ingrediënten voor roomboter
500 gram slagroom
30 gram karnemelk (6% van de room)

Meng de slagroom en melk.
Laat afgedekt 24 tot 36 uur verzuren op kamertemperatuur.
Mix de aangezuurde slagroom in de mixer tot deze schift.
Was de roomboter helemaal schoon in een bak stromend ijskoud water.
Kneed er eventueel nog wat grof zeezout, knoflook of verse kruiden doorheen.

Meer fermentatie-recepten met video
Yoghurt
Tempeh
Miso

• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de tweedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!

 

Cursusdata

Als je alle voorzorgsmaatregelen in acht neemt is zelf fermenteren niet gevaarlijk. Hygiëne is belangrijk, net als het zorgvuldig bewaken van tijd, temperatuur en bijvoorbeeld zoutgehaltes.

Vroeger was het lastig om aan starters te komen voor koji-kin, kimchi, tempeh, kefir, worst, komboecha of sojasaus. Tegenwoordig bied het internet uitkomst: op Starterculturen vind je vrijwel alles wat je nodig hebt. Om te fermenteren dan.

Deze pagina is van Meneer Wateetons: de Nederlandse fermentatie-autoriteit en docent van de 3-daagse fermentatie-cursus.

Onder voorbehoud, gaan we zelf maken of demo’s zien van

Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi.
• Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter.
• Zelf zuurdesem maken voor zuurdesembrood.
• Bonen fermenteren tot Japanse miso, Indonesische tempeh en Japanse natto.
• Azijn, balsamico en agrodolce maken.
• Soms trekken we ter lering ende vermaeck een blik surströmming open.
• Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir.
• Vlees fermenteren tot gedroogde worst (die je ook zelf gaat maken).
• Franse baquette bakken met zuurdesem
• Kaas maken
• Bier brouwen
• Fermenteren met Koji Kin.

Teveel om op te noemen. Naast zuurkool, kaas, (zuurdesem)brood, bier en wijn zijn ook bijvoorbeeld chocolade, koffie gefermenteerd. En sojasaus. En vissaus. Dus…

CULINAIRE TOP DOCENTEN

Onze culinaire docenten zijn stuk voor stuk toppers op hun vakgebied. Vakidioten met bergen kennis en een aanstekelijk enthousiasme van wie je echt beter gaat leren koken. We zijn trots op ons culinaire team want ons team is de basis van ons succes. Samen hebben we duizenden (hobby)koks beter leren koken. Uiteraard delen we zoveel mogelijk recepten, kooktechnieken & video met jou!
TOP DOCENTEN
Scroll naar top