Zelf roomboter maken: recept & video

Wil je zelf roomboter maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit roomboter-recept!

Ingrediënten voor roomboter
500 gram slagroom
30 gram karnemelk (6% van de room)

Meng de slagroom en melk.
Laat afgedekt 24 tot 36 uur verzuren op kamertemperatuur.
Mix de aangezuurde slagroom in de mixer tot deze schift.
Was de roomboter helemaal schoon in een bak stromend ijskoud water.
Kneed er eventueel nog wat grof zeezout, knoflook of verse kruiden doorheen.

• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de driedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!

Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?

√  Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√  Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√  Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√  Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√  Azijn, balsamico en agrodolce maken
√  Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√  Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√  Franse baquette bakken met zuurdesem
√  Zelf kaas maken
√  Tepache brouwen (ananasbier)
√  Fermenteren met Koji Kin

Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons

Zelf yoghurt maken / fermenteren
Zelf tempeh maken / fermenteren
Zelf miso maken / fermenteren 
Zelf roomboter maken / fermenteren

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Winkelwagen
Scroll naar boven