Zelf yoghurt maken

Cursus fermentatie: thuis zelf yoghurt maken

Wil je zelf yoghurt maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit basis yoghurt-recept!

Ingrediënten om zelf yoghurt te maken
1 liter melk naar keuze
100 gram naturel yoghurt uit de supermarkt

Verwarm de melk 10 minuten op 90 °C.
Laat afkoelen tot circa 30 °C.
Meng de yoghurt door de melk.
Houd 6 uur op 45 °C voor standyoghurt of 16 uur op 30 °C voor roeryoghurt.
Zet nog 4 uur in de koeling.
De yoghurt blijft nog 2 weken goed in de koeling.


Meer fermentatie-recepten met video
Roomboter
Tempeh
Miso

• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de tweedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!

CULINAIRE TOP DOCENTEN

Onze culinaire docenten zijn stuk voor stuk toppers op hun vakgebied. Vakidioten met bergen kennis en een aanstekelijk enthousiasme van wie je echt beter gaat leren koken. We zijn trots op ons culinaire team want ons team is de basis van ons succes. Samen hebben we duizenden (hobby)koks beter leren koken. Uiteraard delen we zoveel mogelijk recepten, kooktechnieken & video met jou!
TOP DOCENTEN
Scroll naar top