Zelf yoghurt maken: recept & video
Wil je thuis zelf yoghurt maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit basis yoghurt-recept!
Ingrediënten om zelf yoghurt te maken
1 liter melk naar keuze
100 gram naturel yoghurt uit de supermarkt
Verwarm de melk 10 minuten op 90 °C.
Laat afkoelen tot circa 30 °C.
Meng de yoghurt door de melk.
Houd 6 uur op 45 °C voor standyoghurt of 16 uur op 30 °C voor roeryoghurt.
Zet nog 4 uur in de koeling.
De yoghurt blijft nog 2 weken goed in de koeling.
• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de driedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!
Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?
√ Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√ Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√ Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√ Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√ Azijn, balsamico en agrodolce maken
√ Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√ Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√ Franse baquette bakken met zuurdesem
√ Zelf kaas maken
√  Tepache brouwen (ananasbier)
√ Fermenteren met Koji Kin
Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons
Zelf yoghurt maken / fermenteren
Zelf tempeh maken / fermenteren
Zelf miso maken / fermenterenÂ
Zelf roomboter maken / fermenteren
92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.