Hoe kook je "no waste"? Check de 25 duurzame kooktips van TeesT!

Tip 1: bewaar bouillon-bruikbare restjes zoals wortelschillen, bleekselderijblaadjes, kippenbotjes en kontjes ui in je vriezer. Elke paar weken heb je zo een grote pan verse bouillon: gratis en maar 5 minuten werk!

Tip 2: als je een levende azijn hebt, maak je van al je restjes wijn heerlijke azijn. Gratis en leuk!

Tip 3: bewaar restjes brood buiten de zak op een droge plek. Even vermalen voor gratis en gezonder (volkoren!) paneermeel of bind er eenvoudig saus en soep mee!

Tip 4: kook aardappels en rijst voortaan in dubbele hoeveelheden. Binnen 3 dagen kun je dan veel sneller aardappelpuree, nasi, gebakken aardappels of rijstepap maken met minder energie!

Tip 5: fermenteer groenten die dreigen over te blijven. Met een beetje water en 2% zout ben je klaar in  5 minuten!

Ik heb genoten! De tips & tricks bij TeesT zijn onbetaalbaar. Alles wordt stap-voor-stap behandeld. Ik kook nu gezonder, sneller en gevarieerder, dankjewel!

Tip 6: je kunt overal soep van maken. Groenten, aardappels, rijst, pasta, oud brood. En van al bereidde ingrediënten kun je zelfs heel snel soep maken! De blender is je vriend…

Tip 7: heb je rijst over? In de koelkast ermee! Morgen kun je er salade, pap, kroepoek, soep, nasi of risottokoekjes mee maken!

Tip 8: veel kruiden, groenten en fruit kun je extreem lang bewaren in (zelfgemaakte) azijn. Kersen in rode wijnazijn, venkel-dille-azijn…

Tip 9: je hoeft bijna niets weg te gooien van blaadjes die aan groenten zitten: vooral venkel-toppen en bleekselderijblaadjes zijn heerlijk!T

Tip 10: heb je aardappels over? In de koelkast ermee! Morgen kun je er salade, soep, puree of gebakken aardappelen mee maken!

Tip 11: koop een hele kip! 2 personen kunnen er 3 dagen van eten. Filets, bouten en heerlijke kippensoep.

Tip 12: minder weggooien begint met minder inkopen. We gaan in Nederland echt niet met honger naar bed. Echt niet.

Tip 13: zorg voor een “ijzeren voorraad” zodat je minder vaak naar de supermarkt hoeft. Met wat rijst, eieren, pasta, kruiden, bliktomaten of wraps kun je al je kliekjes omtoveren in een maaltijd.

Tip 14: plan je menu een paar dagen van tevoren. Zo doe je minder vaak boodschappen en kun je ingrediënten combineren. Een weekmenu is ideaal en makkelijk te herhalen.

Tip 15: een boodschappenlijstje zorgt voor minder impulsaankopen en minder waste door teveel kopen. Planning = key.

Tip 16: een product over de THT-datum hoef je niet altijd weg te gooien. Hoe langer het houdbaar is, hoe langer het over de datum mag. Vis dus bijna nooit, maar blikken makkelijk een jaar. Bij twijfel: ruiken!

Tip 17: hygiëne = houdbaarheid. Wie vingers in zakjes geraspte kaas stopt, kan het sneller weggooien. Zonde!

Tip 18: koop een vacumeerapparaat! Fantastisch voor sous vide koken, maar ook om eten veel langer goed te houden en mooier in te vriezen.

Tip 19: hoe kouder je koelkast, hoe houdbaarder je eten. En meet hem eens na: veel koelkasten zijn in de praktijk zo’n 8 °C.

Tip 20: kweek zelf groenten! Zo gebruik je alleen wat je nodig hebt waardoor je nooit groenten hoeft weg te gooien.

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Tip 21: leg alles in je koelkast op de juiste plek. Sommige koelkasten zijn bovenin juist heel koud, andere onderin. Tomaten, komkommer, wortel, ui en paprika gaan niet in de koeling.

Tip 22: kookvocht kun je heel vaak hergebruiken. Om nog iets te koken of als basis voor soep. Er zit al gratis smaak, zout en warmte in!

Tip 23: zet kruiden in je tuin! De meeste zijn meerjarig waardoor je nooit meer tijm, rozemarijn, salie of laurier hoeft te kopen. Scheelt veel geld!

Tip 24: stronken zijn geniaal! Van bloemkool en bijvoorbeeld, heerlijk om te wokken of fermenteren. En de witlofstronk is tegenwoordig ook lekker.

Tip 25: van veel kliekjes kun je olie maken. Sinaasappelolie, kruidenolie, venkelolie, knoflookolie, peperolie, enz. Na verhitting ook superlang houdbaar!

KOOKCURSUS AGENDA

23
JUN
Ultimate Cooking Experience: “Caveman Kitchen”
23 t/m 26 juni 2025
Uitverkocht!
17
SEP
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
17 september 2025 – Ochtend editie
17
SEP
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
17 september 2025 – Middag editie
Gaat door, laatste plekken!
18
SEP
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
18 september 2025 – Ochtend editie
18
SEP
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
18 september 2025 – Middag editie
Uitverkocht!
11
OKT
Kookworkshop “VuurMeesters”
11 oktober – ochtend
11
OKT
Kookworkshop “VuurMeesters”
11 oktober – middag
13
OKT
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
13 & 27 oktober, 1 december 2025
Uitverkocht!
14
OKT
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
14 & 28 oktober, 2 december 2025
Uitverkocht!
21
OKT
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
21, 22 en 23 oktober 2025
Gaat door, laatste plekken!
01
NOV
Thee workshop “De Verschillende Theesoorten”
1 november 2025 om 10:00
Gaat door, laatste plekken!
01
NOV
Thee workshop “Goed Thee Leren Zetten”
1 november 2025 om 14:00
Gaat door, laatste plekken!
07
NOV
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
7 & 21 november, 5 december 2025
Gaat door, laatste plekken!
08
NOV
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
8 & 22 november, 6 december 2025
Uitverkocht!
26
NOV
Thee cursus: Perfecte thee in 2 dagen!
26 & 27 november 2025
Gaat door, laatste plekken!
16
JAN
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
16 januari 2026 – Middag editie
17
JAN
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
17 januari 2026 – Ochtend editie
17
JAN
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
17 januari 2026 – Middag editie
30
JAN
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
30 januari, 13 & 27 februari 2026
31
JAN
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
31 januari, 14 & 28 februari 2026
02
FEB
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
2 & 16 februari, 2 maart 2026
03
FEB
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
3 & 17 februari, 3 maart 2026
04
FEB
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
4 & 18 februari, 4 maart 2026
09
MRT
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
9, 23 & 30 maart 2026
10
MRT
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
10, 24 & 31 maart 2026
14
MAR
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
14 maart 2026 – Ochtend editie
14
MAR
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
14 maart 2026 – Middag editie
10
APR
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
10 april 2026 – Middag editie
11
APR
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
11 april 2026 – Ochtend editie
11
APR
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
11 april 2026 – Middag editie
22
JUN
Ultimate Cooking Experience: “Caveman Kitchen”
22 t/m 25 juni 2026
17
AUG
Ultimate Cooking Experience: “Caveman Kitchen”
17 t/m 20 augustus 2026
28
SEP
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
28 sept, 12 & 26 okt 2026
29
SEP
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
29 sept, 13 & 27 okt 2026
30
SEP
Cursus “Fantastisch Fermenteren”
30 sept, 14 & 28 okt 2026
9
OKT
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
9 oktober 2026 – Middag editie
10
OKT
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
10 oktober 2026 – Ochtend editie
10
OKT
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
10 oktober 2026 – Middag editie
7
NOV
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
7 november 2026 – Ochtend editie
7
NOV
VIP Workshop “Gastronomisch Groenten Fermenteren”
7 november 2026 – Middag editie
09
NOV
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
9 & 23 & 30 november 2026
10
NOV
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
10 & 24 nov & 1 dec 2026
20
NOV
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
20 nov, 4 & 18 dec 2026
21
NOV
Kookcursus “Te Gekke Groenten”
21 nov, 5 & 19 dec 2026
Mail me de nieuwe fermentatie data
Mail me de nieuwe groente data
Exclusief kennispakket “Perfecte Thee” (tijdelijk gratis!)
Exclusief kennispakket “Groente Fermenteren” (tijdelijk gratis!)
Mail me de nieuwe thee data
Winkelwagen
Scroll naar boven