Zelf miso maken

Zelf fermenteren: recept miso maken

Wil je zelf thuis goede Japanse miso maken?
Dat is niet eenvoudig maar wel tof, wij gaan je helpen met dit top-recept voor miso!

Ingrediënten voor huisgemaakte miso
2/3 bonen naar keus en 1/3 kojirijst
Een theelepel ongepasteuriseerde miso (check de biologische winkel)
Zout (12% van gewicht van water + bonen)
Water

Meng de kojirijst met de sojabonen en stamp goed fijn.
Meng al stampende wat iets water tot het een dikkige saus is.
Voeg een frietseltje ongepasteuriseerde miso toe.
Weeg en meet het zout af, meng er doorheen.
Laat (liefst onder druk) minstens 6 tot 18 maanden rijpen op een warme plek.
Het kan ook 10 dagen bij 45-60 graden.
Meng regelmatig goed door.

Meer fermentatie-recepten met video
Roomboter
Yoghurt
Tempeh

• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de tweedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!

 

CULINAIRE TOP DOCENTEN

Onze culinaire docenten zijn stuk voor stuk toppers op hun vakgebied. Vakidioten met bergen kennis en een aanstekelijk enthousiasme van wie je echt beter gaat leren koken. We zijn trots op ons culinaire team want ons team is de basis van ons succes. Samen hebben we duizenden (hobby)koks beter leren koken. Uiteraard delen we zoveel mogelijk recepten, kooktechnieken & video met jou!
TOP DOCENTEN
Scroll naar top