Zelf miso maken: recept & video

Wil je zelf thuis goede Japanse miso maken?
Dat is niet eenvoudig maar wel tof, wij gaan je helpen met dit top-recept voor miso!

Ingrediënten voor huisgemaakte miso
2/3 bonen naar keus en 1/3 kojirijst
Een theelepel ongepasteuriseerde miso (check de biologische winkel)
Zout (12% van gewicht van water + bonen)
Water

Meng de kojirijst met de sojabonen en stamp goed fijn.
Meng al stampende wat iets water tot het een dikkige saus is.
Voeg een frietseltje ongepasteuriseerde miso toe.
Weeg en meet het zout af, meng er doorheen.
Laat (liefst onder druk) minstens 6 tot 18 maanden rijpen op een warme plek.
Het kan ook 10 dagen bij 45-60 graden.
Meng regelmatig goed door.

• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de driedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!

 

Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?

√  Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√  Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√  Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√  Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√  Azijn, balsamico en agrodolce maken
√  Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√  Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√  Franse baquette bakken met zuurdesem
√  Zelf kaas maken
√  Tepache brouwen (ananasbier)
√  Fermenteren met Koji Kin

Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons

Zelf yoghurt maken / fermenteren
Zelf tempeh maken / fermenteren
Zelf miso maken / fermenteren 
Zelf roomboter maken / fermenteren

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

CULINAIRE TOP DOCENTEN

Onze culinaire docenten zijn stuk voor stuk toppers op hun vakgebied. Vakidioten met bergen kennis en een aanstekelijk enthousiasme van wie je echt beter gaat leren koken. We zijn trots op ons culinaire team want ons team is de basis van ons succes. Samen hebben we duizenden (hobby)koks beter leren koken. Uiteraard delen we zoveel mogelijk recepten, kooktechnieken & video met jou!
TOP DOCENTEN
Winkelwagen
Scroll naar boven