Zelf tempeh maken: recept & video

ReWil jij zelf tempeh gaan maken?
Dat is heel eenvoudig, wij gaan je helpen met dit fermentatie recept voor tempeh!

Ingrediënten voor tempeh
Bonen naar keuze
Een scheutje azijn
Een flintertje tempeh-schimmel (Rhizopus oligosporus)

Benodigdheden
Een ziploc-zakje
Een warme plek waar het 25-35 °C is (oven, dekbed met elektrische deken, warmtekast)
Thermometer
Vork of speld

Laat de bonen een paar uur weken
Kook de bonen tot ze tegen het gaar aanzitten (dus net niet gaar)
Giet af en verzuur de bonen door ze te mengen met de azijn.
Droog de bonen tot ze droog voelen aan de buitenkant.
Ent de bonen met de tempeh schimmel.
Meng de schimmel zeer goed door de bonen.
Pak de bonen strak in een plastic zakje en prik daar met een vork elke paar centimeter gaten
in.
Laat beschimmelen op de warme plek.
Reken op 3 à 4 dagen bij 25 °C en 24 uur bij 35 °C.
De tempeh blijft in de koelkast nog een paar dagen goed.

• Wil je zelf voeding fermenteren als een baas?
• Wil je een constante en hoge kwaliteit?
• Wil je te gekke gerechten serveren aan je gasten?
• Wil je de wetenschap achter fermenteren leren kennen?
• Wil je zelf originele ingrediënten fermenteren?
• Wil je je eigen creativiteit gebruiken voor nieuwe recepten?
• Volg dan de driedaagse cursus fermenteren vlakbij Amsterdam!

Wat kun jij zelf fermenteren na de cursus?

√  Groenten fermenteren zoals zuurkool, cortido, wortels, augurken en kimchi
√  Melk fermenteren tot yoghurt (villi, matsoni) of rauwmelkse karnemelk en roomboter
√  Zelf zuurdesem maken, waarmee je zuurdesembrood leert bakken
√  Bonen fermenteren tot Japanse miso en Indonesische tempeh
√  Azijn, balsamico en agrodolce maken
√  Zelf gezonde frisdrank fermenteren zoals komboecha en kefir
√  Vlees fermenteren tot gedroogde worst (en zelf worst maken)
√  Franse baquette bakken met zuurdesem
√  Zelf kaas maken
√  Tepache brouwen (ananasbier)
√  Fermenteren met Koji Kin

Fermentatie-video’s met Meneer Wateetons

Zelf yoghurt maken / fermenteren
Zelf tempeh maken / fermenteren
Zelf miso maken / fermenteren 
Zelf roomboter maken / fermenteren

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

CULINAIRE TOP DOCENTEN

Onze culinaire docenten zijn stuk voor stuk toppers op hun vakgebied. Vakidioten met bergen kennis en een aanstekelijk enthousiasme van wie je echt beter gaat leren koken. We zijn trots op ons culinaire team want ons team is de basis van ons succes. Samen hebben we duizenden (hobby)koks beter leren koken. Uiteraard delen we zoveel mogelijk recepten, kooktechnieken & video met jou!
TOP DOCENTEN
Winkelwagen
Scroll naar boven