Vlees cursus agenda
INVESTEER IN JEZELF

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.
topslager Erik Waagmeester leert je alles over vlees!
Ben jij een echte vlees-liefhebber en ben je gek op lekker tafelen met je familie en vrienden? Eet je misschien wat minder vlees, maar wel echt mooi vlees? Of ben je een vlees-professional en wil je veel meer leren over vlees in korte tijd? Je bent gelukkig niet de enige: er is steeds meer aandacht voor goed vlees. Aandacht voor stoere en onbekende vleesdelen. Je gaat leren hoe je dat vlees verwerkt en waar welke vleesdelen zitten bij rund, lam en varken. Van ribeye tot karbonade en van picanha tot sukade.
Inhoud

Slager Erik Waagmeester
De bekende Amsterdamse slager Erik Waagmeester volgde de slagersvakschool, waarna een ‘werkplek’ bij Slagerij De Wit in Amsterdam volgde. Hier werd Erik verliefd op het slagersvak en na 18 jaar nam hij Slagerij De Wit over. Erik weet precies waar zijn vlees vandaan komt en kan daardoor kwaliteit garanderen.
Hij gaat op bezoek bij de boer waar hij bijvoorbeeld zelf de koeien uitkiest, deze komen uitsluitend uit Noord-Holland. De dieren verwerkt hij dan ook van kop tot staart. Graag deelt deze vakman z’n enorme kennis met jou. Dat wil je niet missen!

Chefkok Robert Verweij van TeesT
Chefkok en vinoloog Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden professionele koks en thuiskoks zoals jij volgden bij hem kooklessen met diverse thema’s op verschillende niveaus. Sinds 1996 investeert hij veel in zijn eigen ontwikkeling en deelt hij zijn kennis als spreker en culinair docent. Daarnaast werkte hij jaren als TV-kok bij RTL4.
Het is Robert’s missie om zoveel mogelijk (hobby)koks meer te leren over succesvolle kooktechnieken. Hij gelooft in begrijpen wat je doet en wat er gebeurt. Door zijn lange ervaring als culinair docent weet hij exact waar je tegenaan loopt en hoe je de resultaten krijgt die je wilt. Hij deelt graag al zijn tips en geheimen met jou, zodat je beter gaat koken en bakken.
De tweedaagse cursus over vlees
Samen hebben Erik en Robert een speciale vleescursus van 2 dagen ontworpen voor echte vleesliefhebbers. Hobbykoks en vlees-professionals die al wel graag met vlees bezig zijn, maar echt stappen willen maken qua vleeskennis. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het bereiden van goed vlees. Voor mensen die hun vrienden en familie willen verwennen met echt mooie gerechten.
Deze cursus hebben ze de afgelopen jaren al vaak gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie en demonstraties, maar je gaat ook zelf aan de slag. Erik laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf vlees schoonmaakt en opdeelt in verschillende vleesdelen. Robert geeft dag 1 de workshop “de perfecte biefstuk” en dag 2 de workshop “jouw ultieme stoofvlees”.

Waarom ga je de vleescursus volgen?
• We serveren je heerlijke gerechten met stoer vlees
• Je leert gegarandeerd heel veel over vlees in een korte tijd
• Erik Waagmeester is één van de beste slagers van Nederland
• Je groeit door in je hobby of vak
• Thuis, in de horeca of retail kun je jezelf onderscheiden met goed vlees
• Je krijgt direct bij inschrijving de online workshop “de perfecte biefstuk” gratis
• De leslocatie is te Utrecht, vlakbij de snelweg
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Niet goed? Geld terug!

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.
Doen!

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!


Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.
Hulde Robert!

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
KOOK- EN WIJNCURSUSSEN SINDS 2003
Wat kun en ken je na deze vleescursus?
√ Echt goed rood vlees bakken
√ Vleesrassen, voeding & verwerking
√ Je weet veel meer over varken/rund/lam uitbenen
√ Alle tips & tricks van de vlees-autoriteit van Nederland
√ Robert leert je over garing & basisbereidingen van vlees
√ Echt lekker stoofvlees maken
√ Zelf aan de slag met vlees snijden en ontvliezen
Praktische informatie
Wat kost de cursus “Vlees Kennis” ?
• 2 dagen vleescursus van een bekende topslager
• Alle consumpties gedurende 2 dagen
• De online biefstuk workshop van 15 euro zodat je vandaag al kunt beginnen
• 2 x lunch met veel vlees: ribeye, steak tartare, buikspek, etc.
• Persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A
• Grote stukken vlees voor thuis, winkelwaarde circa 80 euro
• De reader over vlees en vlees bereiden
• Het getuigschrift voor…
€ 387 all in
Mocht je niet tevreden zijn krijg je je geld terug!
Hoe laat is de cursus?
• Van 9:10 tot 09:30 is er koffie
• Om 09:30 start de cursus
• De cursus duurt tot 16:00
Meenemen
• Notitieblok met je vragen over vlees

Wat is het verschil tussen “Vlees Kennis” en “Beter Vlees Bereiden”?
• Op de cursus Vlees Kennis krijg je les van een slager, op de cursus vlees bereiden van 2 koks
• De kookcursus Beter Vlees Bereiden gaat over de vele bereidingen van vlees
• Vlees Kennis gaat over dieren, uitbenen (vooral demo-vorm) en inzetbaarheid
• Beter Vlees Bereiden is 3 dagen in Beverwijk, Vlees Kennis is 2 dagen in Utrecht
• Vlees Kennis gaat over verschillen tussen dieren, technische delen en uitbenen
• Beter Vlees Bereiden gaat over alles wat je tot in perfectie met het vlees kunt doen
• Bij Vlees Kennis krijg je veel demo’s en theorie, met ‘s middags een deel zelf aan de slag
• Tijdens Beter Vlees Bereiden ben je zelf vaak aan het bakken, stoven, worst maken, etc.
Waar is de cursus?
Kraan Vlees
Tennesseedreef 21
3565 CK Utrecht
Bekijk op Google Maps
Gratis parkeren
Langs de Manitobadreef zijn zeer veel gratis plekken (20 meter lopen).
Parkeren op het terrein van Kraan Vlees is niet mogelijk ivm laden en lossen.
Samenvatting
• 2 dagen cursus over vlees van 09:30 tot 15:30
• Je huidige skills verbeteren en nieuwe skills leren
• Je krijgt les van een ervaren slager en een chefkok
• Na de cursus kun je beter en origineler vlees bereiden
• Voor ambitieuze hobbykoks en foodsecor
• Cursuslocatie is te Utrecht, vlakbij de A2
Topdocenten
Effectiviteit
Exponentiële groei
Skills verbeteren
Toepasbaarheid
BETER KOKEN EN BAKKEN LEER JE BIJ TEEST