Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
Gaat door, laatste plekken!
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Uitverkocht!
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Waarom is Bitcoin goed voor de armste mensen ter wereld?

Bitcoin kan potentieel voordelen bieden aan de armste mensen ter wereld, vooral in landen  waar traditionele financiële systemen ontoegankelijk zijn of waar hoge inflatie en economische instabiliteit heersen. Hier zijn een aantal manieren waarop juist de armsten kunnen profiteren van Bitcoin.

Inhoud

Financiële inclusie

Veel mensen in ontwikkelingslanden hebben geen toegang tot bankrekeningen en traditionele financiële diensten. Bitcoin kan een oplossing bieden doordat het mensen in staat stelt om rechtstreeks toegang te krijgen tot het financiële systeem zonder tussenkomst van een bank. Ze kunnen geld ontvangen, opslaan en overmaken met alleen een smartphone en internettoegang.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Bescherming tegen inflatie

In landen waar de nationale valuta aan hoge inflatie onderhevig is (zoals Argentinië, Syrië, Venezuela, Libanon), kan Bitcoin dienen als een hedge tegen inflatie. Door een deel van hun vermogen om te zetten in Bitcoin, kunnen mensen hun koopkracht beter behouden en zich beschermen tegen de devaluatie van hun nationale valuta. Dat kunnen we ons in Europa misschien niet voorstellen, maar een koersval van Bitcoin van 30% in een maand is voor hen vaak minder erg dan een inflatie van 250%. En nationale valuta gaan vaak niet meer omhoog, Bitcoin wel!

Grensoverschrijdende betalingen

Voor migranten die geld naar hun families in het thuisland sturen, kunnen traditionele overboekingsdiensten hoge kosten met zich meebrengen, soms wel 30%. Bitcoin maakt het mogelijk om geld goedkoper en sneller over de hele wereld te verzenden, wat vooral voordelig is voor mensen die afhankelijk zijn van remittances.

Microfinanciering en leningen

Bitcoin stelt individuen en gemeenschappen in staat om microfinanciering te verkrijgen of leningen aan te bieden zonder tussenkomst van een bank. Dit kan ondernemerschap en economische groei bevorderen in gebieden waar toegang tot kapitaal schaars is.

Eigenaarschap en controle

Met Bitcoin hebben mensen volledige controle over hun geld en transacties. Ze hebben geen tussenpersoon nodig om hun financiën te beheren, wat hun autonomie vergroot en het risico op misbruik vermindert. Bijvoorbeeld vrouwenorganisaties in landen waar vrouwen onderdrukt worden of waar organisaties van de LHBTI+ gemeenschap niet toegelaten worden tot het financiële systeem.

Toegang tot de wereldwijde economie

Bitcoin is een wereldwijde digitale valuta die geen grenzen kent. Het stelt mensen in staat om deel te nemen aan de wereldwijde economie, handel te drijven met mensen van over de hele wereld en nieuwe kansen te verkennen.

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven