Bitcoin cursus agenda

10
JUN
Cursus “Bitcoin Basics” (Fix your Finance!)
10 juni 2024 in IJsselstein
11
JUN
Cursus “Bitcoin Basics” (Fix your Finance!)
11 juni 2024 in IJsselstein
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

INVESTEER IN JE CULINAIRE LEVEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Op welke manieren kun je investeren in Bitcoin?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt investeren in Bitcoin, elk met zijn eigen voordelen, nadelen en risico’s. Hier zijn enkele van de meest gebruikelijke manieren om in Bitcoin te investeren.

Inhoud

Direct Bitcoin kopen via een cryptocurrency-beurs

De meest voor de hand liggende manier om te investeren in Bitcoin is door het rechtstreeks te kopen via een cryptocurrency-beurs, ofwel exchange. Je kunt een account aanmaken op een gerenommeerde beurs, je identiteit verifiëren volgens de KYC-regels en vervolgens fiatgeld (zoals dollars of euro’s) storten om Bitcoin te kopen tegen de actuele marktprijs.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Nadeel: zolang de Bitcoin bij de beurs staat zijn ze niet van jou, ze zijn van de beurs (net zoals je geld op de bank van de bank is, en niet van jou). Jij hebt alleen een claim op de Bitcoins. Je kunt ze overzetten naar je eigen hardware wallet, dan zijn ze wel van jou want: “not your keys, not your coins”.

Bitcoin-mining

Bitcoin-mining is een methode waarbij je nieuwe Bitcoins kunt verdienen door deel te nemen aan het proces van het valideren van transacties en het beveiligen van het netwerk. Dit vereist echter geavanceerde hardware en technische kennis, en is tegenwoordig niet meer praktisch voor individuele investeerders vanwege de hoge kosten en concurrentie. Wel kun je beleggen in aandelen van professionele Bitcoin-miners die zijn genoteerd aan een officiële aandelenbeurs zoals de Nasdaq. Deze volgen grofweg de koers van Bitcoin, maar er zijn ook andere invloeden.

Investeren in Bitcoin-fondsen

Er zijn beleggingsfondsen en beursgenoteerde fondsen (ETF’s) die in Bitcoin beleggen. Door te investeren in deze fondsen, krijg je indirecte blootstelling aan Bitcoin zonder zelf de digitale valuta te hoeven kopen of bewaren. Zorg ervoor dat je goed onderzoek doet naar het fonds en de kosten voordat je investeert. Je kunt deze fondsen eenvoudig kopen via bijvoorbeeld je bank. Nadeel is dat zij de Bitcoins bezitten en niet jij. Wederom: “not your keys, not your coins”.

Bitcoin-futures en derivaten

Sommige traditionele beurzen bieden Bitcoin-futures en derivatencontracten aan. Met deze financiële instrumenten kun je speculeren over de toekomstige prijsbeweging van Bitcoin, zonder de onderliggende activa zelf te bezitten. Het is belangrijk op te merken dat deze producten geavanceerd zijn en meer risico met zich meebrengen. De Bitcoins zijn niet in je eigen bezit, sterker nog: beurzen bezitten de Bitcoin zelf ook niet. Het is dus puur “papieren handel”: getallen in een computer die gaan over andere getallen een computer. Hoe goed voel je je hierbij?

Bitcoin-gerelateerde bedrijven

Een andere manier van investeren in Bitcoin is het investeren in bedrijven die sterk afhankelijk zijn van Bitcoin of blockchain-technologie. Dit omvat bedrijven die mining-hardware produceren, betalingsdiensten met Bitcoin ondersteunen, of blockchain-gerelateerde diensten aanbieden.

 

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Als je je niet wilt verdiepen in alle Bitcoin gerelateerde bedrijven kun je ook een beursfonds kopen. Hierbij verdeeld de fondsmanager je inleg over de verschillende bedrijven en houdt de portfolio up-to-date. Zo heb je ook een goede spreiding van je risico.

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven