Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Waarom is de Bitcoin-koers zo volatiel?

Volatiliteit is de beweeglijkheid van een koers. Bitcoin is doorgaans veel volatieler dan bijvoorbeeld de meeste aandelen. De volatiliteit van Bitcoin wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren die inherent zijn aan de aard van cryptocurrencies en de manier waarop de markt functioneert. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom Bitcoin zo volatiel is.

Inhoud

Relatief kleine marktkapitalisatie

Hoewel Bitcoin een aanzienlijke marktkapitalisatie heeft en wereldwijd veel aandacht trekt, is het nog steeds relatief klein in vergelijking met gevestigde financiële markten. Dit betekent dat zelfs kleine kapitaalstromen een grote invloed kunnen hebben op de prijs van Bitcoin. Kleine aankopen of verkopen kunnen daardoor de prijs sterk laten stijgen of dalen.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Speculatie en beperkte liquiditeit

De prijs van Bitcoin wordt in hoge mate beïnvloed door speculanten en investeerders die proberen te profiteren van prijsbewegingen. Omdat Bitcoin nog steeds een relatief jonge en opkomende activa is, is de liquiditeit (hoeveel geld zit er in de markt?) beperkter dan die van traditionele activa. Dit kan leiden tot grotere prijsschommelingen.

Gevoeligheid voor nieuws

Bitcoin is gevoelig voor nieuws, aankondigingen en gebeurtenissen in de cryptowereld, evenals macro-economische factoren. Positieve nieuwsberichten over regelgeving, adoptie door grote bedrijven of institutionele investeringen kunnen de prijs snel doen stijgen, terwijl negatieve nieuwsberichten een daling kunnen veroorzaken. Denk aan Elon Musk die met zijn nieuws af en toe de koers 10% in een dag hoger of lager doet bewegen.

Beperkte aanbod en halveringen

Bitcoin heeft een vastgestelde maximale voorraad van 21 miljoen, waardoor het schaars is. Dit beperkte aanbod kan de prijs opdrijven, vooral tijdens periodes van toenemende vraag. Bovendien vinden er elke vier jaar halveringen plaats, waarbij de beloning voor miners wordt gehalveerd. Technische verhaal, maar het vermindert het aanbod van nieuwe Bitcoins, wat kan leiden tot prijsstijgingen.

Handelsactiviteit en technische factoren

De handelsactiviteit op cryptocurrency-beurzen, evenals technische factoren zoals prijsgrafieken en handelsalgoritmen, kunnen bijdragen aan de volatiliteit. Snelle handelsbewegingen en grote volumes kunnen de prijs op korte termijn sterk beïnvloeden. Veel snelle jongens en bedrijven zitten zelf niet achter de computer, maar laten dus hun computer handelen, wat soms flink uit de hand kan lopen.

Gebrek aan regulering

De cryptomarkt is nog steeds grotendeels ongereguleerd in vergelijking met traditionele financiële markten. Dit gebrek aan regulering kan leiden tot wildere prijsbewegingen en marktmanipulatie.

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven