Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Waarom is bitcoin niet handig voor criminelen?

Ondanks dat Bitcoin soms in verband wordt gebracht met criminele activiteiten, is het niet zo handig voor criminelen als vaak wordt gedacht. Volgens een officieel rapport van KPMG uit augustus 2023 is slechts 0,25% van Bitcoin transacties betrokken bij criminele activiteiten, tegen 2 à 5% bij de dollar! Hier zijn enkele redenen waarom Bitcoin niet ideaal is voor criminele doeleinden.

Inhoud

Openbare en permanente transacties

Bitcoin-transacties zijn openbaar en worden vastgelegd in een gedecentraliseerde en onveranderlijke blockchain. Dit betekent dat alle transacties voor iedereen zichtbaar zijn en kunnen worden gevolgd. Als criminelen Bitcoin gebruiken voor illegale activiteiten, laten ze een digitale voetafdruk achter die mogelijk leidt tot identificatie en strafrechtelijke vervolging.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Pseudonimiteit, geen anonimiteit

Hoewel Bitcoin-portefeuilles geen persoonlijke informatie bevatten, worden ze nog steeds geassocieerd met unieke adresgegevens. Wanneer criminelen hun Bitcoin willen omzetten in fiatgeld (zoals dollars of euro’s) of goederen willen kopen, moeten ze vaak hun identiteit onthullen aan gereguleerde crypto-uitwisselingen. Dit kan leiden tot identificatie en vervolging door de politie.

KYC/AML-regelgeving

Veel gerenommeerde crypto-uitwisselingen volgen Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) regelgeving. Dit betekent dat gebruikers moeten voldoen aan identificatievereisten om hun identiteit te verifiëren. Criminelen kunnen moeilijkheden ondervinden bij het gebruiken van deze platforms vanwege de vereiste identificatiegegevens.

Volatiliteit

Bitcoin staat bekend om zijn heftige prijsbewegingen. Dit maakt het voor criminelen moeilijk om gestolen middelen te behouden zonder hun waarde snel te zien afnemen. Het omzetten van grote hoeveelheden Bitcoin in fiatgeld kan ook opvallen bij de autoriteiten.

Publieke bewustzijn en samenwerking met de wet

Het publieke bewustzijn over cryptocurrency-misbruik is toegenomen, waardoor mensen alerter zijn op verdachte activiteiten. Met andere woorden: als tegenwoordig een verkoper je via Marktplaats vraagt om je telefoon via Bitcoin vooraf te betalen, zullen veel mensen afhaken omdat ze het niet vertrouwen. Bovendien werken crypto-uitwisselingen en andere dienstverleners actief samen met wetshandhavingsinstanties om criminele activiteiten te bestrijden.

Conclusie

Hoewel Bitcoin in het verleden in verband is gebracht met illegale activiteiten, is het belangrijk op te merken dat het criminele gebruik slechts een zéér klein deel uitmaakt van de totale Bitcoin-transacties. Het overgrote merendeel van de Bitcoin-gebruikers zijn eerlijke mensen en bedrijven die het gebruiken voor legitieme doeleinden.

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven