Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
Gaat door, laatste plekken!
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Uitverkocht!
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Wat de gevaren zijn voor Bitcoin?

Deze cursus is niet alleen een lofzang: laten we realistisch blijven. Hoewel Bitcoin veel voordelen heeft, zijn er ook enkele gevaren en uitdagingen waardoor het Bitcoin project kan mislukken.

Inhoud

Volatiliteit

Bitcoin staat bekend om zijn prijsvolatiliteit. De waarde kan aanzienlijk schommelen binnen korte tijdsperiodes, wat kan leiden tot grote winsten maar ook tot aanzienlijke verliezen voor investeerders. Deze volatiliteit kan een belemmering vormen voor het gebruik van Bitcoin als stabiel ruilmiddel.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Onregelmatige regelgeving

De regelgeving rond Bitcoin verschilt sterk van land tot land. De onzekerheid over regelgeving en de mogelijkheid van toekomstige wetgevende veranderingen kunnen een impact hebben op de waarde en acceptatie van Bitcoin. Daarnaast kunnen negatieve regelgevende ontwikkelingen het gebruik van Bitcoin beperken en de acceptatie ervan in de bredere samenleving hinderen.

Veiligheidsrisico’s

Hoewel de blockchain-technologie die Bitcoin ondersteunt zeer veilig is, zijn individuele gebruikers en beurzen vatbaar voor hacking en beveiligingsinbreuken. Als je niet voorzichtig bent met het beheren van je digitale portemonnee of als je Bitcoin bewaart op een niet-goed-beveiligde beurs, loop je het risico dat je je investering verliest. Bitcoin vraagt persoonlijke verantwoordelijkheid van je en niet iedereen heeft daar zin in.

Milieukwesties

Het energie-intensieve proces van Bitcoin-mining heeft geleid tot kritiek op de milieueffecten ervan. Het proof-of-work-mechanisme dat Bitcoin gebruikt om transacties te valideren, vereist veel rekenkracht en elektriciteit. Dit kan bijdragen aan hogere energieverbruiksniveaus en de uitstoot van broeikasgassen. Gelukkig worden deze angstbeelden steeds meer ontkracht door partijen die goed onderzoek doen. Sterker nog: er zijn diverse manieren waarop Bitcoin juist kan helpen tegen klimaatopwarming.

Concurrentie van andere cryptocurrencies

Bitcoin is de eerste en meest bekende cryptocurrency, maar er zijn duizenden andere cryptocurrencies op de markt. De concurrentie kan in theorie invloed hebben op de vraag naar Bitcoin en kan leiden tot een verschuiving van investeringen naar andere digitale activa. Gelukkig is deze kans klein en verschuiven serieuze investeringen juist steeds meer richting Bitcoin. Maar de toekomst is niet te voorspellen…

Gebrek aan toepasbaarheid

Hoewel Bitcoin steeds breder wordt geaccepteerd als betaalmiddel, zijn er nog steeds veel plaatsen en instellingen die het niet als een geldig betaalmiddel beschouwen. Het beperkte gebruik kan het voor sommige mensen minder aantrekkelijk maken als alternatief voor traditioneel geld. Vooral als je zoals Europa verwend bent met een zeer goed werkend betaalsysteem!

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven