Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Hoe werkt bitcoin en waarom heeft het waarde?

Stel je voor dat Bitcoin een soort digitale munt is, net als de euro’s of dollars die we gebruiken om dingen te kopen. Maar in plaats van dat je fysieke munten en briefjes hebt, is Bitcoin helemaal digitaal: het bestaat alleen in computers! Net als de meeste euro’s en dollars overigens. 😉

Inhoud

Wallet
Elke Bitcoin wordt bewaard in een “digitale portemonnee”, een wallet. Deze portemonnee is als een speciale computermap waarin je je Bitcoins veilig kunt bewaren en ermee kunt betalen als je iets wilt kopen. Elke Bitcoin bestaat uit 100.000.000 Satoshi’s of “Sats”. Je ziet het: vernoemd naar de uitvinder.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Wat Bitcoin zo bijzonder maakt, is dat het niet wordt gecontroleerd door een bank of een regering. In plaats daarvan wordt het beheerd door een groot netwerk van computers over de hele wereld. Deze computers werken samen om ervoor te zorgen dat alle transacties eerlijk en veilig worden geregistreerd.

Voorbeeld

Stel je voor dat je tafelvoetbal speelt om met je vrienden om de barrekening. Als één iemand de score bijhoudt kan hij vals spelen. Maar hier heeft iedereen heeft een notitieboekje waarin staat hoeveel potjes ze gewonnen hebben. Elke keer dat iemand wint of verliest, schrijft iedereen dat op in z’n eigen notitieboekje. Niemand kan dus vals spelen want iedereen moet op dezelfde score uitkomen.

Op dezelfde manier houden de computers in het Bitcoin-netwerk bij wie hoeveel Bitcoins heeft en wanneer iemand ze aan iemand anders geeft. Maar in plaats van een notitieboekje gebruiken ze meer dan 100.000 computers wereldwijd met wiskundige codes om alles veilig te houden. Deze codes zorgen ervoor dat niemand vals kan spelen en extra Bitcoins kan maken.

Bitcoin verzenden

Het mooie van Bitcoin is dat je het overal ter wereld kunt gebruiken om dingen te kopen, net als euro’s of dollars. Het maakt niet uit waar je woont. Je kunt Bitcoins verzenden naar je vrienden aan de andere kant van de wereld in slechts enkele seconden tegen zeer lage kosten. Dit kan met je computer, laptop of telefoon. Dat werkt dus veel beter, goedkoper en sneller dan het huidige financiële systeem. Probeer maar eens 50 euro over te maken naar India en vertel me wat de kosten waren en hoe lang het duurde…

Bitcoin heeft waarde om verschillende redenen


Schaarste

Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins zijn. Dit betekent dat het een zeer beperkte hoeveelheid digitale munten is. Net zoals een zeldzaam verzamelobject waar mensen veel geld voor willen betalen, is Bitcoin ook waardevol omdat het zo schaars is. Van die 21 miljoen zijn er circa 2 miljoen nog niet “gemined” en zijn er naar schatting 3 à 4 miljoen verloren gegaan door verschillende redenen. In de praktijk zijn er dus maar 15 à 16 miljoen Bitcoins beschikbaar voor de hele wereld. Dat klinkt nog steeds als veel, maar op het moment komen er zo’n 90.000 gebruikers per dag bij. Hieronder zijn ook bedrijven en personen met een groot budget.

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Vertrouwen & acceptatie

Mensen vertrouwen Bitcoin als een vorm van geld. Ze zien het als een waardevol en betrouwbaar systeem om transacties te doen. Hoe meer mensen Bitcoin vertrouwen en gebruiken, hoe waardevoller het wordt omdat het meer geaccepteerd wordt in de samenleving. En hoe meer het geaccepteerd wordt, hoe meer gebruikers erbij komen. Het is dus een zichzelf versterkend systeem.

Meer informatie over Bitcoin

Nut & bruikbaarheid

Bitcoin kan worden gebruikt om dingen te kopen, net als normaal geld. Steeds meer bedrijven accepteren Bitcoin als betaalmiddel. Als meer mensen het nut ervan zien en het gebruiken voor dagelijkse transacties, stijgt de waarde ervan. Je kunt je Bitcoin rekening koppelen aan een creditcard. Zo kun je dus overal betalen met Bitcoin waar je kunt betalen met je creditcard.

Technologie & innovatie

Bitcoin is gebaseerd op een geavanceerde technologie genaamd blockchain. Deze technologie maakt het veilig, transparant en moeilijk te vervalsen. Omdat Bitcoin voortkomt uit deze innovatieve technologie, wordt het gezien als een waardevol en revolutionair concept. Daarnaast is er in de toekomst nog veel ruimte om nieuwe toepassingen te bouwen op het Bitcoin-netwerk, zoals betalingen door A.I.

whatsapp logo

Speculatie & investering

Sommige mensen zien Bitcoin als een investeringskans. Ze kopen Bitcoin in de hoop dat de waarde in de toekomst zal stijgen, waardoor ze winst kunnen maken. Deze vraag naar Bitcoin als investering draagt ook bij aan de waarde ervan. De HODL’ers (lange termijnhouders) zorgen voor een hogere prijs omdat ze hun Bitcoin niet verkopen. Bitcoin-traders zorgen er juist voor dat de prijs niet omhoog gaat: zij verkopen hun Bitcoin juist als de prijs daalt, waardoor de prijs weer verder daalt, etc.

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven