Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Wat is de ideologie achter bitcoin?

De ideologie achter Bitcoin spreekt me erg aan. Deze komt uit een reeks principes die het heeft gevormd tot een revolutionaire digitale valuta en een gedecentraliseerd financieel systeem. De belangrijkste ideologische pijlers achter Bitcoin zijn…

Inhoud

Decentralisatie

Een van de kernideeën achter Bitcoin is decentralisatie. In tegenstelling tot traditionele valuta die wordt beheerd door centrale banken en regeringen, wordt Bitcoin beheerd door een gedecentraliseerd netwerk van computers over de hele wereld. Geen enkele entiteit heeft controle over het Bitcoin-netwerk, waardoor het minder kwetsbaar is voor censuur en controle.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Financiële soevereiniteit

Bitcoin streeft naar financiële soevereiniteit voor individuen. Door Bitcoin te gebruiken, kunnen mensen hun eigen bank worden zonder afhankelijk te zijn van tussenpersonen zoals banken. Ze hebben volledige controle over hun geld en kunnen direct transacties uitvoeren zonder toestemming van derden. Dit idee van financiële autonomie spreekt veel Bitcoin-gebruikers aan.

Veiligheid en transparantie

Het Bitcoin-netwerk maakt gebruik van blockchain-technologie, een gedistribueerd grootboek dat alle transacties in het netwerk vastlegt en verifieert. Dit zorgt voor een hoge mate van transparantie, omdat iedereen toegang heeft tot alle transactiegegevens. Cryptografie wordt gebruikt om het netwerk veilig te maken en beschermen tegen fraude.

Schaarste en waardebehoud

Bitcoin heeft een vast aanbod van maximaal 21 miljoen munten, waardoor het een schaars goed is, vergelijkbaar met edelmetalen zoals goud. Dit beperkte aanbod creëert een intrinsieke waarde en sommigen beschouwen Bitcoin als een ‘digitaal goud’, dat waarde kan behouden in tijden van economische onzekerheid. Gezien de volatiliteit op het moment gaat dat niet voor iedereen op, maar zelf geloof ik erin dat de koersen stabieler zullen worden als het marktaandeel groter wordt.

Peer-to-peer elektronisch geld

Oorspronkelijk werd Bitcoin voorgesteld als een peer-to-peer elektronisch geldsysteem, waarmee mensen direct en veilig geld naar elkaar kunnen sturen zonder tussenkomst van derden. Hoewel het in de loop der jaren ook is gezien als een opslag van waarde en een investeringsmogelijkheid, blijft het oorspronkelijke idee van een eenvoudig, grenzeloos en toegankelijk betalingssysteem een kernwaarde van Bitcoin. Power to the people, dus!

Onafhankelijkheid van traditionele financiële systemen

Bitcoin is ontstaan na de financiële crisis van 2008, waarbij het gebrek aan vertrouwen in traditionele financiële instellingen de noodzaak benadrukte voor een alternatief en gedecentraliseerd financieel systeem. Bitcoin werd gezien als een manier om autonoom te zijn van traditionele banken en fiat-valuta’s, en om de controle over geld terug te geven aan gewone mensen.

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Technologische vooruitgang en innovatie

De ideologie achter Bitcoin omvat een geloof in technologie als een hulpmiddel om financiële inclusie te bevorderen en wereldwijde transacties te vergemakkelijken. Bitcoin en blockchain-technologie hebben de weg geopend voor verdere vernieuwing op het gebied van digitale activa, slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen.

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven