Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
Gaat door, laatste plekken!
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Uitverkocht!
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Wat zijn de functies van geld?

Geld heeft verschillende functies en is erg belangrijk voor het leven van mensen en en goed werken van een economie.

Inhoud

Medium van ruil

Een van de belangrijkste functies van geld is om als medium van ruil te dienen. Geld wordt gebruikt om goederen en diensten te kopen en te verkopen, en het vergemakkelijkt de uitwisseling tussen mensen. Het is in de praktijk lastig om 1 koe te ruilen tegen 2 kippen, 4 schoenen, 6 vissen, een knipbeurt bij de kapper, 8 broden en nog veel meer wat je ook nog allemaal op een ander moment nodig hebt. Het is veel makkelijker om de koe te verkopen voor een aantal munten die je goed kunt bewaren. Waarmee je dan vervolgens de spullen en diensten kunt kopen, precies wanneer je deze nodig hebt.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Rekeneenheid

Geld fungeert als een rekeneenheid waarmee we de waarde van goederen en diensten kunnen meten en vergelijken. Het stelt ons in staat om prijzen vast te stellen en de waarde van verschillende items uit te drukken in dezelfde eenheid, zoals euro’s, dollars of andere valuta. Mensen zijn slim en inventief: zet een groepje mensen op een onbewoond eiland met verschillende taken en binnen een dag hebben ze een geldsysteem op poten gezet.

Ruilhandel?

Je hoort wel eens over samenlevingen die aan ruilhandel deden, maar dat was altijd met een geldsysteem ernaast waardoor er gerekend kon worden. De (archeologische) wetenschap kent geen samenlevingen zonder geldsysteem. Het is best lastig om uit te rekenen hoeveel vissen een paard waard is. Maar met een rekeneenheid zoals de euro is het heel eenvoudig: voor een paard van 2000 euro kun je ook 400 vissen van 5 euro kopen.

Oppotmiddel

Geld is een handig middel om waarde op te slaan en te bewaren. In plaats van fysieke goederen op te slaan, kunnen we geld in verschillende vormen, zoals contant geld of digitale valuta, gebruiken om ons vermogen te bewaren en later uit te geven. Geld kan ook gemakkelijk worden overgedragen van de ene persoon naar de andere, waardoor het een efficiënt middel is voor het afhandelen van betalingen en transacties.

Wat zijn goede oppotmiddelen?

Het lastige van fiat-geld (zoals euro’s en dollars) is dat ze ieder jaar minder waard worden. Dat komt omdat overheden en banken ieder jaar erg veel geld “bijprinten”. Hierdoor is het niet zo’n goed oppotmiddel voor meerdere jaren: de koopkracht ervan neemt af. Andere soorten geld zoals goud of Bitcoin kunnen dan een goed alternatief zijn. Daarnaast zijn aandelen en vastgoed manieren om opgebouwde waarde mee te nemen naar de toekomst. Wat voor jou het best werkt is afhankelijk van je situatie, maar spreiden over meerdere opties geeft vaak een wat veiliger gevoel dan alles op één paard wedden.

4: Schuld

Geld stelt ons in staat om transacties uit te voeren zonder de noodzaak van directe ruil: schuld! Dit betekent dat we goederen en diensten kunnen kopen en betalen met geld op een later tijdstip, waardoor handel en economische activiteit kunnen floreren. Bijvoorbeeld de uitgave van aandelen VOC waarbij het nog onzeker was of een schip wel terug kwam. Of dat je een huis koopt en dit in de loop van de jaren afbetaald. Schuld klinkt wellicht negatief, maar het heeft de mensheid in staat gesteld om grootse dingen te doen. Neil Armstrong had nooit op de maan gelopen als hij eerst had moeten sparen voor de raket.

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Geld is mooi spul. Het is een cruciaal instrument voor het soepel functioneren van economieën over de hele wereld. Geld maakt handel, investeringen en economische groei mogelijk en vergemakkelijkt het dagelijkse leven van mensen en bedrijven.

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven