Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Wat is het verschil tussen Bitcoin en andere cryptocurrency?

Het verschil tussen Bitcoin en andere cryptocurrencies (door hardcore Bitcoiners ook wel shitcoins genoemd door Bitcoin-adepten) ligt voornamelijk in hun oorsprong, technologie, doelstellingen en populariteit. Hier zijn enkele belangrijke onderscheidende kenmerken.

Inhoud

Pionier van de cryptocurrency

Bitcoin was de allereerste cryptocurrency en werd in 2009 gelanceerd door een persoon of groep met het pseudoniem “Satoshi Nakamoto”. Het diende als een prototype en inspiratie voor latere cryptocurrencies die volgden.

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Blockchain-technologie

Bitcoin maakt gebruik van een gedecentraliseerde en transparante technologie genaamd blockchain om transacties vast te leggen. Andere cryptocurrencies (shitcoins 😉) hebben ook hun eigen blockchain of kunnen alternatieve technologieën gebruiken, zoals Tangle (IOTA) of Directed Acyclic Graph (DAG) (bijvoorbeeld bij Nano).

Use-cases

Hoewel Bitcoin voornamelijk is ontwikkeld als een alternatieve vorm van geld en een digitaal ruilmiddel, hebben andere cryptocurrencies verschillende doelstellingen en use-cases. Sommigen zijn gericht op het bieden van snellere transacties (bijv. Litecoin), meer privacy (bijv. Monero), slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (bijv. Ethereum) of IoT-gerelateerde toepassingen (bijv. IOTA).

Met andere woorden: Bitcoin is soms wat langzaam, biedt weinig privacy en je kunt er sommige applicaties niet op bouwen. Hier springen ontwikkelaars op in door duizenden nieuwe crypto’s te ontwikkelen waarvan er maar een handje vol van zullen overblijven.

Marktacceptatie en populariteit

Bitcoin is veruit de meest bekende en geaccepteerde cryptocurrency. Het heeft een hoge mate van bekendheid in de mainstream media en heeft het grootste marktaandeel in termen van marktkapitalisatie. Grote bedrijven investeren niet in vage, slecht gereguleerde coins. Er zijn geen beursfondsen met meme-coins. Dit netwerkeffect en vertrouwen zie je terug in de prijs.

Gebruikersgemeenschap

Bitcoin heeft een actieve en toegewijde gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die werken aan het verbeteren van de technologie en het ecosysteem. Evenzo hebben andere cryptocurrencies ook hun eigen toegewijde gemeenschappen, die vaak verschillende benaderingen hebben en unieke ontwikkelingen stimuleren.

Schaarste

Bitcoin heeft een vast aanbod van maximaal 21 miljoen munten, terwijl sommige andere cryptocurrencies mogelijk een ander emissieschema hebben of helemaal geen bovengrens voor het aanbod. Hierdoor kunnen ze zoveel munten bijmaken als ze willen, wat de waarde en het vertrouwen doet afnemen.

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Leiding

Iedere coin behalve Bitcoin heeft een ontwikkelaar en een baas die beslissingen kan nemen. Deze baas of bazin kan bijzondere beslissingen nemen of er kan iets met deze persoon gebeuren waardoor de waarde van de coin wordt beïnvloed. De ontwikkelaar van Bitcoin heeft dit heel goed begrepen en is altijd anoniem gebleven. Daarnaast is niemand de baas over Bitcoin. Zelfs al zou je 95% van alle Bitcoins opkopen, dan nog heb je geen zeggenschap over het netwerk.

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven