Bitcoin cursus agenda

26
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
26 augustus 2024 in IJsselstein
Gaat door, laatste plekken!
27
AUG
Cursus “Bitcoin Basics”
27 augustus 2024 in IJsselstein
Uitverkocht!
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

SAMEN BETER PROEVEN & SAMEN LEKKERDER KOKEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

6 Stappenplan: succesvol sparen met Bitcoin!

Sparen kan op meer manieren dan in geld. Aandelen kennen we allemaal, maar sparen in goud is bijvoorbeeld ook een goede optie als je voor een huis spaart. De laatste 15 jaar kost een huis gemiddeld 6 kilo goud. We weten inmiddels dat geld op je bankrekening z’n waarde verliest, maar goud niet. Als geld minder waard wordt, stijgen zowel goud als vastgoed waardoor die redelijk in evenwicht blijven. Daarnaast heeft goud het voordeel dat je het niet zo snel uitgeeft aan andere dingen zoals vakanties of financieel gezien de slechtste investering ooit: een prijzige auto.

Inhoud

Sparen met Bitcoin kan een verstandige manier zijn om geleidelijk een vermogen op te bouwen in deze mooie cryptocurrency. Een strategie die vaak wordt gebruikt bij het sparen met Bitcoin is dollar cost averaging: (DCA).

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Dollar cost averaging

Dit is een beleggingsstrategie waarbij je regelmatig een vast bedrag in Bitcoin investeert, ongeacht de prijs van dat moment. Hierdoor koop je meer Bitcoin wanneer de prijs laag is en minder wanneer de prijs hoog is: Deze handige strategie helpt jou om je eigen emoties zoals angst en hebberigheid uit, wat vaak een goed idee is bij beleggen. Deze “Fear & Greed” zorgen altijd voor slechtere resultaten dan beginnen met een goed plan.

Stap 1: spaarplan

Stel een handig spaarplan in: Bepaal hoeveel je op regelmatige basis wilt investeren in Bitcoin. Dit kan wekelijks, maandelijks of op een ander tijdsinterval zijn, afhankelijk van je financiële mogelijkheden en doelen. Tip: op zondag staat de Bitcoin-koers gemiddeld het laagst! Je zou dus bijvoorbeeld iedere zondag iets in kunnen leggen.

Stap 2: beurs

Kies een goede en betrouwbare beurs: Kies een betrouwbare (liefst Nederlandse!) beurs waar je gemakkelijk en veilig Bitcoin kunt kopen. Zorg ervoor dat de deze beurs geschikt is voor jouw regio en dat deze voldoet aan de nodige veiligheidsvoorschriften. En stel vooral alle veiligheidsregels in.

Stap 3: DCA-plan

Stel een handig DCA-plan in: Verdeel het bedrag dat je wilt investeren in gelijke delen voor elke spaarperiode. Ongeacht of de prijs van Bitcoin aan het stijgen of dalen is, investeer je jouw vaste bedrag volgens het plan dat je hebt ingesteld. Sommige beurzen hebben deze handige functionaliteit ingebouwd, zoals Bitvavo. Als je dan ook via Telebankieren iedere periode automatisch je bedrag laat overboeken naar de beurs, gaat het 100% automatisch. Voorlopig niet meer aan denken, dus!

Stap 4: sparen maar!

Gedisciplineerd sparen: houd je aan je DCA-plan en laat je niet verleiden om grotere of kleinere bedragen in te leggen op basis van korte-termijn prijsbewegingen. Je kunt de toekomst niet voorspellen en de markt niet timen! Wel kun je bijvoorbeeld in je plan opnemen dat je onder een bepaalde bodemprijs voor een vooraf bepaald bedrag extra in mag leggen. Maar door consistent te blijven, kun je profiteren van de gemiddelde kostprijs van Bitcoin na verloop van tijd. En vooral: niet verkopen!

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Stap 5: stay focused

Blijf op de hoogte: blijf op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in de cryptomarkt en de prestaties van Bitcoin. Deze handige kennis kan je helpen bij het nemen van goede beslissingen en het aanpassen van je spaarstrategie indien nodig. En heb je “het gevoel” dat er een grote prijsdaling of prijsstijging aankomt? Doe dan niets, maar schrijf je ideeën op en check later of je het goed had. Uiteraard heb je het af en toe goed, maar om beslissingen “op gevoel” (dus met emotie) te maken zou ik een trackrecord van 75% aanraden met meer dan 40 beslissingen. En wees vooral eerlijk naar jezelf…

Meer informatie over Bitcoin

Stap 6: hardware wallet

Verplaats bij wat grotere bedragen regelmatig je opgebouwde Bitcoin naar je hardware wallet. Hier staat het veel veiliger dan op een exchange en je hebt zelf altijd de controle over je Bitcoin. Wat er ook gebeurt. Want: “not your keys, not your coins!”

Jouw geld dat bij de bank staat, is van de bank, niet van jou.
Jouw Bitcoin die bij een exchange staat, is van de exchange, niet van jou.
Dat leer je allemaal in de workshop bij Robert!

Sparen met Bitcoin en de dollar cost averaging (DCA) is een lange-termijn-strategie. Het kan je zeker helpen om geleidelijk een lekkere positie op te bouwen in Bitcoin zonder na te denken volatiliteit van de prijs op korte termijn. Daarnaast haal je je eigen emoties “uit de loop” en dat is altijd positief. Want emoties zijn altijd slechte raadgevers bij het beleggen.

Succesvolle beleggers hebben een goed plan en voeren dat uit!

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven