Bitcoin cursus agenda

16
APR
Cursus “Bitcoin Basics” (Fix your Finance!)
16 april 2024 in IJsselstein
17
APR
Cursus “Bitcoin Basics” (Fix your Finance!)
17 april 2024 in IJsselstein
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

INVESTEER IN JE CULINAIRE LEVEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

6 Stappenplan: succesvol sparen met Bitcoin!

Sparen kan op meer manieren dan in geld. Aandelen kennen we allemaal, maar sparen in goud is bijvoorbeeld ook een goede optie als je voor een huis spaart. De laatste 15 jaar kost een huis gemiddeld 6 kilo goud. We weten inmiddels dat geld op je bankrekening z’n waarde verliest, maar goud niet. Als geld minder waard wordt, stijgen zowel goud als vastgoed waardoor die redelijk in evenwicht blijven. Daarnaast heeft goud het voordeel dat je het niet zo snel uitgeeft aan andere dingen zoals vakanties of financieel gezien de slechtste investering ooit: een prijzige auto.

Inhoud

Sparen met Bitcoin kan een verstandige manier zijn om geleidelijk een vermogen op te bouwen in deze mooie cryptocurrency. Een strategie die vaak wordt gebruikt bij het sparen met Bitcoin is dollar cost averaging: (DCA).

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

Dollar cost averaging

Dit is een beleggingsstrategie waarbij je regelmatig een vast bedrag in Bitcoin investeert, ongeacht de huidige prijs. Hierdoor koop je meer Bitcoin wanneer de prijs laag is en minder wanneer de prijs hoog is. Deze strategie helpt om het risico van het kopen van Bitcoin op een enkel moment te verminderen en maakt het mogelijk om gemiddeld lagere prijzen te krijgen. Je schakelt ook je eigen emoties zoals angst en hebberigheid uit, wat vaak een goed idee is bij beleggen.

Stap 1: spaarplan

Stel een spaarplan in: Bepaal hoeveel je regelmatig wilt investeren in Bitcoin. Dit kan wekelijks, maandelijks of op een ander tijdsinterval zijn, afhankelijk van je financiële mogelijkheden en doelen.

Stap 2: beurs

Kies een betrouwbare beurs: Kies een betrouwbare cryptocurrency-beurs waar je gemakkelijk en veilig Bitcoin kunt kopen. Zorg ervoor dat de beurs geschikt is voor jouw regio en dat deze voldoet aan de nodige veiligheidsvoorschriften.

Stap 3: DCA-plan

Stel een DCA-plan in: Verdeel het bedrag dat je wilt investeren in gelijke delen voor elke spaarperiode. Ongeacht of de prijs van Bitcoin stijgt of daalt, investeer je het vastgestelde bedrag volgens het schema dat je hebt ingesteld. Sommige beurzen hebben deze functionaliteit ingebouwd. Als je dan ook via Telebankieren iedere periode automatisch je bedrag laat overboeken naar de beurs, gaat het 100% automatisch.

Stap 4: sparen maar!

Gedisciplineerd sparen: houd je aan je DCA-plan en laat je niet verleiden om grotere of kleinere bedragen in te leggen op basis van korte-termijn prijsbewegingen. Wel kun je bijvoorbeeld in je plan opnemen dat je onder een bepaalde bodemprijs voor een vooraf bepaald bedrag extra in mag leggen. Maar door consistent te blijven, kun je profiteren van de gemiddelde kostprijs van Bitcoin na verloop van tijd. En vooral: niet verkopen!

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Stap 5: stay focused

Blijf op de hoogte: Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de cryptomarkt en de prestaties van Bitcoin. Deze kennis kan je helpen bij het nemen van beslissingen en het aanpassen van je spaarstrategie indien nodig.

Meer informatie over Bitcoin

Stap 6: hardware wallet

Verplaats bij wat grotere bedragen regelmatig je opgebouwde Bitcoin naar je hardware wallet. Hier staat het veiliger dan op een exchange en je hebt zelf de controle over je Bitcoin.

Sparen met Bitcoin en het toepassen van dollar cost averaging is een langetermijnstrategie. Het kan je helpen om geleidelijk een goede positie op te bouwen in Bitcoin zonder je zorgen te maken over de volatiliteit van de prijs op korte termijn. Daarnaast haal je je eigen emoties “uit de loop” en dat is altijd positief. Want emoties zijn een slechte raadgever bij het beleggen.

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven