Bitcoin cursus agenda

10
JUN
Cursus “Bitcoin Basics” (Fix your Finance!)
10 juni 2024 in IJsselstein
11
JUN
Cursus “Bitcoin Basics” (Fix your Finance!)
11 juni 2024 in IJsselstein
Het exclusieve “Bitcoin Kennis Magazine” (tijdelijk gratis!)

INVESTEER IN JE CULINAIRE LEVEN!

Voor starters
Bitcoin basics
Eerlijk & helder
Kennis & feiten

Het koersverloop van Bitcoin

Het koersverloop van Bitcoin is sinds de oprichting in 2008 een opmerkelijke reis geweest. In het begin had Bitcoin geen echte waarde en werd het voornamelijk gebruikt door een kleine gemeenschap van technologie-enthousiastelingen en cypherpunks.

Inhoud

2 pizza’s voor 10.000 Bitcoin

De eerste bekende transactie met Bitcoin vond plaats op 22 mei 2010, toen een programmeur genaamd Laszlo Hanyecz 10.000 bitcoins ruilde voor twee pizza’s. Deze transactie wordt vaak gezien als de eerste echte commerciële transactie met Bitcoin. Wereldwijd wordt deze dag nog gevierd als “Bitcoin Pizza Day”. Reken maar eens uit wat die pizza gekost heeft met de koers van vandaag… 😉

5/5
DIT IS HÈT MOMENT OM MÉÉR TE LEREN OVER BITCOIN

De eerste jaren

In de eerste jaren van zijn bestaan was Bitcoin vrijwel waardeloos in termen van traditionele valuta’s. De eerste bekende officiële notering van Bitcoin-prijs dateert van juli 2010, toen de prijs van 1 bitcoin ongeveer $0,008 was.

Het eerste grote hoogtepunt in de prijs van Bitcoin kwam in 2011, toen de prijs steeg tot ongeveer $30 voor 1 bitcoin. Dit werd echter gevolgd door een sterke daling van de prijs tot onder $2, wat duidt op volatiliteit en onzekerheid in de markt.

Aandacht & bull-run

In de loop der jaren begon Bitcoin gestaag aan populariteit te winnen en kreeg het meer aandacht van zowel individuele investeerders als institutionele beleggers. In 2013 bereikte de prijs van Bitcoin voor het eerst de $100-grens en trok het de aandacht van de media.

Het jaar 2013 zag een enorme bull-run voor Bitcoin, waarbij de prijs in november en december van dat jaar een piek bereikte van ongeveer $1.100. Dit was echter van korte duur, aangezien de prijs in 2014 weer daalde tot onder de $200.

Koers explosie 2017

De volgende grote stijging van de Bitcoin-prijs kwam in 2017. Dit was een van de meest opvallende periodes in de geschiedenis van Bitcoin, waarin de prijs in slechts een paar maanden tijd explodeerde. In december 2017 bereikte de prijs van 1 bitcoin een recordhoogte van bijna $20.000.

Na de piek van 2017 volgde echter een aanzienlijke correctie, waarbij de prijs in 2018 en 2019 sterk daalde tot onder $4.000. De afgelopen jaren heeft Bitcoin weer een sterke groei doorgemaakt, met periodes van volatiliteit en stabiliteit. In 2020 en 2021 bereikte de prijs van Bitcoin nieuwe recordhoogtes, met een piek van meer dan $60.000 per bitcoin in april 2021.

Factoren die de koers bepalen

Het koersverloop van Bitcoin wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder vraag en aanbod, macro-economische omstandigheden, overheidsreguleringen, media-aandacht en adoptie door bedrijven en investeerders.

Bitcoin is een zeer volatiele activa: de prijs kan snel kan stijgen en dalen. Het is daarom van cruciaal belang voor beleggers om voorzichtig te zijn en alleen te investeren wat ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Als je er slapeloze nachten van krijgt, moet je het gewoon niet doen.

5/5
HET VOELT GOED OM TE LEREN VAN IEMAND MET JARENLANGE ERVARING

Meer informatie over Bitcoin

whatsapp logo

WACHT NIET TE LANG, DE CURSUS ZIT VAAK SNEL VOL

Winkelwagen
Scroll naar boven