Cursusdata

Docenten

Theesommelier Mariëlla Erkens
Theesommelier & theedocent

Betty Koster
Ondernemer & kaas-heldin

Kok en vinoloog Robert Verweij
Eigenaar TeesT, kook & wijndocent

Delen met je vrienden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Veel gestelde vragen

Vragen zijn welkom!
Stel ze vooral, dat kan via:

Email

Whatsapp

Het contactformulier

06 388 279 59

Wist je dat je de aroma’s in thee net zo kunt beschrijven als die in wijn? Zoals je in witte wijn groene appels kunt tegenkomen, of hout, of perzik, of in rode wijn kersen, specerijen, cacao, zo kan dat in thee precies zo.

Foodpairing met thee heeft heel veel raakvlakken met die met wijn. Er zijn heel veel overeenkomsten tussen thee en wijn. Terroir, vakmanschap, eeuwenoude kennis van zaken, het belang van de pluk, het klimaat, de manier van proeven en de aroma’s. In thee zijn zelfs nog veel meer aroma’s te ontdekken dan in wijn.

Een  groene thee bijvoorbeeld  kan ruiken naar verse jonge peultjes, erwtjes, kool, andijvie, geroosterde noten, maar ook naar zeewier, spinazie, gerookte vis, rijst, en zelfs naar knapperig gebakken kip.

In de theecursus met chef-kok en theesommelier Mariëlla Erkens leer je de diverse aroma’s van diverse soorten thee ontdekken en herkennen.

Uiteraard kun je meedoen!
Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.
Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig.

Uiteraard kun je meedoen!

Op de de kookcursussen van TeesT is doorgaans is 70% hobbykok en 30% professioneel kok, al verschilt dat wat per cursus.

Op de wijncursussen is 80% hobby-wijnliefhebber en 20% professioneel met wijn bezig. De inhoud is voor professionals net zo interessant en bruikbaar als hobby-koks en wijnliefhebbers.

Natuurlijk niet, je bent druk!

Maar weet je: over een half jaar ben je ook weer druk. Dingen leren kost altijd tijd en meestal ook geld, of je het langzaam doet of snel. De langzame methode is via boeken lezen, Youtube kijken en thuis of op de zaak oefenen. Daar is niets mis mee.
De snelle methode is om je in te schrijven voor een cursus met een vakdocent op een professionele locatie. Dat kost wat tijd en geld in één keer maar het is de snelste manier om in korte tijd veel beter te worden, en dat is toch wat je wilt.

Je kunt deze cursus kado geven, dat is zelfs een heel leuk idee! Klik gauw hier om de cursus kado te geven.

Indien u reageert via het contactformulier, houden wij u vrijblijvend op de hoogte.

Link + sendyman en teest vertrouwd adres.

Onze cursussen zijn gericht vaak gericht op hobbykoks (tenzij anders vermeld). We proberen je zoveel mogelijk te leren. Kennis en kunde die je de volgende dag thuis (of op je werk) kunt gebruiken. Meestal zijn er 30% professionals en 70% hobbyisten.

We zijn vrij fanatiek en het tempo ligt hoog. Maar er is ook altijd tijd voor een geintje.

Op een cursus van TeesT begeef je je altijd tussen lotgenoten. Of dat nu hobbykoks, professionele koks, hobbybakkers, slagers, sushiliefhebbers, barbecuefanaten of kaasverkopers zijn. Daarom zorgen we ook voor een hoog niveau cursus op een locatie waar je veel praktische kennis opdoet.

Meer hierover vind je bij onze waarden.

En heb je nog vragen? Bel me op 06 388 279 59.

Scholing is géén cadeautje, het is een investering in het bedrijf. Daarom is het verstandig om werknemers een cursus te laten doen. Er zijn ook vele subsidieregelingen. We hebben voor jou vast de argumenten, informatie en instanties opgezocht.

1 tot 4 dagen

10:00 - 17:00

Prov. Utrecht

Vanaf € 160

Kaas cursus & thee cursus

Kaas cursus
Thee cursus

Jij wilt graag meer leren over kaas of thee? Wij gaan je helpen!

Er is vaak vrij veel basisinformatie beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis waar je zelf mee aan de slag kunt. Maar ontspan! Wij hebben een begrijpelijk en kloppend verhaal voor je samengesteld.

Voor koks en hobbykoks hebben we de kook cursussen en kookworkshops:
Sous vide koken
Fermenteren
Pasta maken
Koken met Kennis
Groenten
Vlees bereiden
Vlees cursus
Sushi & Japans koken

Waarom ga je de kookcursus of kookworkshop bij TeesT volgen?
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren op Facebook.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je gaat zelf aan de slag met gave bereidingen.
• Als kok ga je jezelf onderscheiden met vernieuwende gerechten.
• We werken alleen met de culinaire autoriteiten van Nederland.
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren.
• Logistiek perfecte locaties vlakbij de de snelweg met gratis parkeren.
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor.

 

Scroll naar top