Cursus agenda kaas & thee

09
MRT
Wijn & spijs cursus
9 & 23 maart, 6 & 20 april 2023
12
NOV
Thee workshop “Thee & Chocolade”
12 november 2022 om 13:30
12
NOV
Thee workshop “Thee Basics”
12 november 2022 om 10:00
05
NOV
Thee workshop “Thee & Kaas”
5 november 2022 om 13:30
05
NOV
Thee workshop “Thee Zetten”
5 november 2022 om 10:00
10
OKT
Live Q&A met Robert Verweij
Maandag 10 oktober om 20:00
03
NOV
Wijn & spijs cursus
3 & 17 nov, 1 & 15 dec 2022
Inschrijvingen gaan hard!
21
JAN
Theecursus 3 zaterdagen
21 januari, 4 & 18 februari 2023
00
WAN
Kookcursus bij de chefkok of wijncursus bij de vinoloog thuis
01
MEI
Gratis proeflessen
Online koffie cursus
Steven de Ruig
Steven de Ruig
@stevenderuig
Read More

Alle cursussen die ik bij Robert gedaan heb zijn top.

Doen!
Wim Geerling
Wim Geerling
@wim.geerling.3
Read More

Na de broodcursus ook de fermentatiecursus gedaan. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik genoten heb. Inspiratie, leerzaam, vakkundig en gezellig. Een aanrader!
Marjolein Breukhoven
Marjolein Breukhoven
@marjoleinbreukhoven
Read More
Erg inspirerende en super veelzijdige cursus over vlees! Een welbespraakte Robert en Meneer Wateetons slepen je enthousiast door de theorie heen, met een leuke mix van vlees zelf verwerken. Wie verdieping wil: een must!
Marie Florence van Es
Marie Florence van Es
@marieflorencevanes
Read More

Inspirerende cursus! Ik heb aardig wat ervaring met het maken van pasta en het koken van risotto, maar ik heb van de cursus veel meer geleerd dan verwacht.
Carlo Kool
Carlo Kool
@carlokool
Read More

Superleuke cursus en lekker veel info om na te lezen. Een mooie investering in mezelf!
Arnout Bijlard
Arnout Bijlard
@arnoutbijlard
Read More

De cursussen zijn goed verzorgd, op niveau maar ook toegankelijk. Opgewekt gebracht door de enthousiaste docenten.

Hulde Robert!
Frédérique de Boer
Frédérique de Boer
@frédériquedeboer
Read More

Pas heb ik de samen met m'n moeder de theecursus gevolgd. Leerzaam en supergezellig! Mariëlla Erkens en Robert Verweij zijn TOP!
Esther Senden
Esther Senden
@esthersenden
Read More

Met veel plezierl diverse cursussen gevolgd bij TeesT. Pizza, brood, vlees, pasta en sushi. Altijd verzorgd door een "vakidioot" met humor, waardoor de cursussen behalve zeer leerzaam ook mega leuk zijn. Aanrader!
Jeichien Plantema
Jeichien Plantema
@jeichienplantema
Read More

Al twee keer een cursus gevolgd! Leuk en leerzaam met humor en de beste begeleiders op hun vakgebied!
Previous
Next

KAAS CURSUSSEN EN THEE CURSUSSEN

Jij wilt graag meer leren over koffie, kaas of thee? Wij gaan je helpen!
Tip 1: het is ook mogelijk de cursus bij de chefkok thuis of bij jou thuis te geven!
Tip 2: je kunt cursussen van TeesT ook cadeau geven met deze kadobon!

Er is vaak vrij veel basisinformatie beschikbaar, maar dat is lang niet altijd praktische kennis waar je zelf mee aan de slag kunt. Maar ontspan! Wij hebben een begrijpelijk en kloppend verhaal voor je samengesteld.

Waarom ga je de kookcursus of kookworkshop bij TeesT volgen?
• Onze cursisten geven ons 4,9 sterren op Facebook.
• Je groeit door in je hobby of vak.
• Je gaat zelf aan de slag met gave bereidingen.
• Als kok ga je jezelf onderscheiden met vernieuwende gerechten.
• We werken alleen met de culinaire autoriteiten van Nederland.
• Gegarandeerd de snelste manier om veel te leren.
• Logistiek perfecte locaties vlakbij de de snelweg met gratis parkeren.
• Al duizenden tevreden cursisten gingen je voor.

Mariella Erkens

Jouw theedocent: theesommelier Mariëlla Erkens

We zijn trots dat Mariëlla bij ons de theecursus verzorgt. Ze is SVH-gecertificeerd theesommelier en theedocent. Daarnaast is ze bekend als thee-expert, vooral op het gebied van tea & food pairing. Ze was te gast bij diverse radio- en TV-programma’s en ze gaf interviews aan diverse kranten en magazines. Je kunt meer lezen op haar site: theesommelier.me

Mariëlla schreef het standaardwerk Thee, de Nuchtere Neef van Wijn, over thee en het combineren ervan met gerechten. Het boek is inmiddels ook in het Engels verschenen. Lees hier het interview erover en waarom ze lovende recensies kreeg in het NRC en de Volkskrant. Ook de Engelstalige versie heeft al veel succes. Tijdens de theecursus worden de lunches verzorgd door…

Robert Verweij

Vinoloog Robert Verweij

Robert verzorgt al 21 jaar culinaire workshops, opleidingen en cursussen in de regio Utrecht met z’n culinaire opleidingsbedrijf TeesT. Duizenden kook- en wijnliefhebbers zoals jij volgde bij hem cursussen in verschillende onderwerpen.  Je kent hem waarschijnlijk als TV-kok van programma’s zoals Life & Cooking, op zondagmiddag bij RTL4.

Om een goede wijndocent te zijn moet je zelf ook blijven leren. Daarom is Robert naast “Vinoloog van de Wijnacademie” ook “Official Certified Sherry Educator”, “MEI Master Wine Taster”, “Spanish Wine Educator” en “Sabreur du Confrérie du Sabre d’Or”. Meer over Robert vind je hier.

Het is Robert’s missie om jou meer te laten genieten van goede wijn. Hij geeft je veel tips voor het wijn serveren bij het eten of wijn drinken met je vrienden en familie. Van glaswerk en temperatuur tot wijn-spijs combinaties. Door z’n lange ervaring als wijndocent weet hij waar voor jou de winst te behalen is.

De driedaagse cursus over thee

Samen hebben Mariëlla en Robert een speciale theecursus van 3 dagen over thee ontworpen. Voor ambitieuze theeliefhebbers en professionals die méér uit thee willen halen dan mogelijk is met een theezakje uit de supermarkt. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het zetten van echt lekkere thee. Voor mensen die hun vrienden, familie en zichzelf willen verwennen met mooie thee. Een goed teken is dat er ook steeds meer horecamedewerkers meedoen!

Deze  theecursus heeft Mariëlla de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna sta je al snel aan de theetafel.  Mariëlla laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvol lekkere thee maakt waar je trots op kunt zijn. Je gaat aan de slag met groene thee, gele thee, witte thee, post-gefermenteerde  thee en Oolong thee.

De workshops over thee

Mariëlla heeft voor theeliefhebbers speciale theeworkshops ontworpen. Voor theeliefhebbers meer willen weten en méér uit thee willen halen dan mogelijk is met een theezakje uit de supermarkt. Voor liefhebbers die de tijd en aandacht willen geven aan het zetten van echt lekkere thee. Voor mensen die hun vrienden, familie en zichzelf willen verwennen met mooie thee.

Al jaren geeft Mariëlla vele thee cursussen, workshops en proeverijen, naar grote tevredenheid van de cursisten. Mariëlla laat je stap-voor-stap zien hoe jij succesvol lekkere thee maakt waar je trots op kunt zijn. Daarna ga je natuurlijk zelf aan de slag!

Betty Koster

Kaasspecialist Betty Koster

We zijn trots op onze samenwerking (al bijna 20 jaar) met Betty Koster. Ze is een echte kaaskenster met een zeer veel praktijkervaring en uitgebreide theoretische kennis. Haar kaasspeciaalzaak l’Amuse te IJmuiden en Amsterdam wordt door velen gezien als de beste kaaswinkel van Nederland. Betty is dan ook dé vrouw van wie je alles over kaas kunt leren.

Ze schreef een aantal boeken over kaas en is regelmatig te gast in TV programma’s zoals de Keuringsdienst van Waarde. Het is haar passie om haar enorme kennis te delen met gemotiveerde kaasliefhebbers zoals jij.

De cursus over kaas en wijn

Samen hebben Betty en Robert een speciale kaascursus van 4 dagen over kaas ontworpen voor enthousiaste kaasliefhebbers. Deze  kaascursus hebben ze de afgelopen jaren al tientallen keren gegeven, naar grote tevredenheid van de cursisten. De cursus bevat natuurlijk de nodige theorie, maar daarna zit je al snel aan de kaas en wijn (maar ook thee en bier). Betty neemt je mee in de wereld van kaas en deelt haar enorme ervaring.

Wat is het doel van de cursus?

Het doel van de cursus is de theoretische en proeftechnische kennis van kaas te vergroten. Per dag proeven we circa 15 à 20 kazen. Daarnaast word je veel beter en ervarener in het combineren van kaas en wijn. We hebben alvast wat praktische kaas-tips op een rijtje gezet!

Voor wie is de cursus?

Kaasprofessionals zoals sommeliers, horecapersoneel en kaasverkopend personeel. Al diverse keren zijn onze cursisten “Fromager van het Jaar” geworden. Praktijkervaring en basiskennis zijn aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. Het is mogelijk voor liefhebbers en particulieren om mee te doen.

Nieuw: persoonlijke begeleiding vóór en nà de cursus via de live Q&A

Nu gratis: TeesT magazine!

92 pagina's met Robert's recepten, geheimen, tips & tricks uit de kookcursussen en wijncursussen.

Winkelwagen
Scroll naar top